Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΡΕΝΑ, ΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΔΡΑ


Το δώρο που έκανε η αντιδήμαρχος του Δήμου Μομτσίλγκραντ στον Δήμαρχο Ιάσμου

Μια καδραρισμένη εικόνα ενός τρένου που περνά τη γέφυρα του ποταμού Βαρμπίτσα στην σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Μομτσίλγκραντ και Κίρτζαλι, δώρισε η αντιδήμαρχος του Δήμου Μομτσίλγκραντ στον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν κατά την επίσκεψή της στην περιοχή, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ειρήνης και Δημοκρατίας. 

  Από μόνο του, το δώρο έχει την αξία ενός τυπικού τέτοιου δώρου, αλλά άθελά τους οι άνθρωποι του Μομτσίλγκραντ το έδωσαν σε μια περιοχή στην οποία υπάρχει και ένας βαθύτερος συμβολισμός, μιας και αντίθετα με τον δικό τους Δήμο, εμείς τα επιβατηγά τρένα στη Θράκη μπορούμε να τα δούμε μόνο σε κάδρα.
Για να πούμε την αλήθεια, δεν θέλαμε να επανέλθουμε στο θέμα του τρένου τόσο σύντομα, μιας και συζητήθηκε αρκετά κατά την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην περιοχή μας (και το διαγωνισμό του ΟΣΕ για τη συντήρηση), αλλά όπως βλέπετε, δεν μας αφήνουν σε ησυχία. 

Έτσι λοιπόν το δώρο αυτό απέκτησε έναν απρόσμενο συμβολισμό ο οποίος πολύ φοβόμαστε πως θα έχει και διάρκεια, μιας και τίποτα δεν προμηνύει πως θα δούμε επιβατικό τρένο που δεν βρίσκεται σε κάδρο ή οθόνη στο άμεσο, ή το μεσοπρόθεσμο, διάστημα.

paratiritis-news.gr 
sidirodromikanea.blogspot.com