Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Καναδάς θα βοηθήσει την Ουκρανία να ανακατασκευάσει τους σιδηροδρόμους της.


Ο Καναδάς θα βοηθήσει την Ουκρανία στην αποκατάσταση της σιδηροδρομικής της υποδομής. Αυτό συμφωνήθηκε σε συνάντηση την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου μεταξύ των αντίστοιχων υπουργείων. Οι κυβερνήσεις του Καναδά και της Ουκρανίας, μαζί με τους Ουκρανικούς Σιδηροδρόμους και το RAC για λογαριασμό των καναδικών σιδηροδρόμων σχημάτισαν μια ομάδα εργασίας, η οποία θα συντονίσει την ανοικοδόμηση.

«Από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής στη Ρωσία, ο έλεγχος πάνω από 6 χιλιάδες χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών έχει καταστραφεί ή χαθεί, πενήντα γέφυρες έχουν καταστραφεί, δεκάδες σιδηροδρομικοί σταθμοί και σταθμοί έχουν πάψει να λειτουργούν», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του το Τμήμα Επενδύσεων στους Ουκρανικούς Σιδηροδρόμους, Volodymyr S.

«Μαζί με τους Καναδούς εταίρους, συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε μια κοινή ομάδα εργασίας, η οποία θα καθορίσει τα έργα προτεραιότητας για συνεργασία. Αναμένουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα πάμε σε συγκεκριμένα έργα και θα ξεκινήσουμε την υλοποίησή τους», σχολίασε ο Oleksandr Kubrakov, υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας.

Ανοικοδόμηση και μεγιστοποίηση

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα εργασίας θα επικεντρωθεί στην ανοικοδόμηση της σιδηροδρομικής υποδομής, στη μεγιστοποίηση της σιδηροδρομικής χωρητικότητας και στην ανάλυση των προκλήσεων για τη σιδηροδρομική μετακίνηση ουκρανικών εμπορευμάτων που είναι έτοιμα για εξαγωγές. Για να το κάνει αυτό, η ομάδα εργασίας θα συνεργαστεί με την καναδική σιδηροδρομική βιομηχανία για την υλοποίηση βασικών στόχων και τεχνογνωσίας και θα προσπαθήσει να εντοπίσει πρακτικές λύσεις με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της βιομηχανίας.

«Ως βασικός σύμμαχος και εταίρος στις προσπάθειες ανασυγκρότησης της Ουκρανίας, η κυβέρνηση του Καναδά θα αξιοποιήσει ευρύτερες συνεργασίες βιομηχανίας και εφοδιαστικής αλυσίδας που μπορούν να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις μεταφορές εμπορευμάτων σιδηροδρομικώς», σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών Omar Alghabra.

«Μαζί με τους βιομηχανικούς μας εταίρους, θα διασφαλίσουμε τη συνεχή μετακίνηση ανθρώπων και ζωτικής σημασίας αγαθών και προϊόντων που είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της ευεξίας και των μέσων διαβίωσης των Ουκρανών».
υποστήριξη της ΕΕ

Ο Καναδάς δεν είναι η πρώτη χώρα που δεσμεύεται για την ανοικοδόμηση στην Ουκρανία. Τον Ιούλιο, 32 ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές εταιρείες και οργανισμοί υπέγραψαν μια δήλωση για την υποστήριξη της ανακατασκευής των σιδηροδρόμων στην Ουκρανία. Η δήλωση υπογράφηκε στις 9 Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής του CEO της Rail 2022 στη Βιέννη.

Οι υπογράφοντες τη δήλωση της ΕΕ σχεδιάζουν να συμβάλουν στην ανοικοδόμηση με υλικά που χρειάζονται επειγόντως καθώς και με γνώσεις. Οι ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν επίσης απευθύνει έκκληση προς την ΕΕ να δημιουργήσει ένα ταμείο «Rebuild Ukraine». Το κεφάλαιο που διατίθεται με το ταμείο θα εφαρμοστεί ειδικά για σιδηροδρομικές και σιδηροδρομικές υποδομές στην Ουκρανία.

railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com