Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Ο νέος διαδραστικός σιδηροδρομικός χάρτης δείχνει πόσο μακριά μπορείτε να ταξιδέψετε σε 5 ώρες.


Ένας νέος διαδραστικός χάρτης δείχνει τις έντονες διαφορές στους χρόνους ταξιδιού με τρένο για τους επιβάτες σε όλη την Ευρώπη – με το αργό δίκτυο γύρω από την Ουαλία ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό.

Ο Γάλλος μηχανικός λογισμικού Benjamin Tran Dinh δημιούργησε τον χάρτη του Chrono Trains χρησιμοποιώντας δεδομένα από 30.000 σταθμούς σε όλη την Ευρώπη.

Ο χάρτης, η πρώτη έκδοση του οποίου κυκλοφόρησε στα τέλη Ιουλίου, δείχνει πόσο μακριά μπορείτε να πάτε κατά μέσο όρο από οποιονδήποτε σταθμό, κατανεμημένος ανά χρωματιστές διαιρέσεις εντός μιας ώρας, δύο ωρών, τριών ωρών, τεσσάρων ωρών ή πέντε ωρών.

Αρχικά δημιούργησε τον χάρτη για να δείξει τις διαφορές μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Γαλλίας όσον αφορά το πόσο μακριά μπορείτε να ταξιδέψετε κατά μέσο όρο μέσα σε πέντε ώρες.

Αλλά τώρα έχει επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη επιτρέποντας στους χρήστες να συγκρίνουν σταθμούς στην Ουαλία με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού στην ήπειρο.

Από τότε που κυκλοφόρησε, ο χάρτης ενημερωνόταν συνεχώς και τώρα τον έχουν επισκεφτεί πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, είπε.



Δείχνει ότι οι ταξιδιώτες από το Abererch στο Gwynedd μετά βίας μπορούν να φτάσουν τα 25 περίπου μίλια από την Ουαλία μέσα σε πέντε ώρες, ενώ ένας ταξιδιώτης από το Λονδίνο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την Κολωνία στη Γερμανία την ίδια στιγμή.

Ο χάρτης υπογραμμίζει επίσης την έλλειψη συνδέσεων μεταξύ του βορρά και του νότου της Ουαλίας, με τους ταξιδιώτες από το Holyhead να μπορούν να φτάσουν στο Λονδίνο σε τέσσερις ώρες, αλλά μετά βίας να φτάσουν στο Κάρντιφ σε πέντε.

Υποδηλώνει ότι το μεγαλύτερο κενό στο δίκτυο της Ουαλίας είναι μεταξύ της μέσης της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Ουαλίας, με το Carmarthen και το Aberystwyth να απέχουν μόνο 40 μίλια μεταξύ τους, αλλά το ταξίδι μεταξύ τους μέσα σε πέντε ώρες είναι αδύνατο με το τρένο.

Ο Benjamin Tran Dinh τονίζει ωστόσο ότι στην πραγματικότητα οι χρόνοι ταξιδιού μπορεί να είναι ακόμη πιο αργοί από αυτούς που εμφανίζονται στον χάρτη.

«Αυτό προϋποθέτει ότι οι ανταλλαγές είναι 20 λεπτά και η διέλευση μεταξύ των σταθμών είναι λίγο μεγαλύτερη από την ταχύτητα του περπατήματος», λέει. «Ως εκ τούτου, αυτοί θα πρέπει να ερμηνεύονται ως βέλτιστοι χρόνοι ταξιδιού. Τα ταξίδια μπορεί να μην υπάρχουν λαμβάνοντας υπόψη τους πραγματικούς χρόνους ανταλλαγής.

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα τρένα θα συνδεθούν τέλεια, ο χάρτης τείνει να είναι υπερβολικά αισιόδοξος».


nation.cymru

sidirodromikanea.blogspot.com