Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν υπογράφουν συμφωνία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη σύνδεση των χωρών τους με επιβατικά τρένα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν υπέγραψαν συμφωνία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη σύνδεση των δύο χωρών του ΚΣΚ με επιβατικό σιδηρόδρομο κατά τη διάρκεια της επίσημης κρατικής επίσκεψης του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν , προέδρου των ΗΑΕ, στη χώρα του Κόλπου.

Τα επιβατικά τρένα θα συνδέουν το Άμπου Ντάμπι με το Σοχάρ στο βόρειο τμήμα του Μουσκάτ στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Etihad Rail των ΗΑΕ, του κατασκευαστή και φορέα εκμετάλλευσης του Εθνικού Σιδηροδρομικού Δικτύου των ΗΑΕ, και του Oman Rail, του εθνικού προγραμματιστή και διαχειριστή σιδηροδρομικών δικτύων του Σουλτανάτου. δύο οντότητες ιδρύουν από κοινού μια ισότιμη εταιρεία, την Oman-Etihad Rail Company.

Η νεοσυσταθείσα οντότητα θα έχει συνολική επενδυτική ισχύ 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία ενός σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει το λιμάνι Sohar με το Εθνικό Σιδηροδρομικό Δίκτυο των ΗΑΕ, ανέφερε την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ WAM.

Ο πολυαναμενόμενος σιδηρόδρομος μήκους 303 χιλιομέτρων θα συνδέει κατά κύριο λόγο τη Σοχάρ με το Άμπου Ντάμπι. Τα επιβατικά τρένα έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τον χρόνο ταξιδιού από το Σοχάρ στο Άμπου Ντάμπι σε 1 ώρα και 40 λεπτά και από το Σοχάρ στο Αλ Άιν σε 47 λεπτά, ταξιδεύοντας με μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ./ώρα. Εν τω μεταξύ, οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες θα κινούνται έως και 120 km/h.

Ο Shadi Malak, διευθύνων σύμβουλος της Etihad Rail, δήλωσε ότι η συμφωνία «καθορίζει έναν στρατηγικό οδικό χάρτη για ένα βιώσιμο έργο που θα συμβάλει στην ενίσχυση των σταθερών σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και του Ομάν».

Ο Abdulrahman Salim Al Hatmi, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ASYAD, του παγκόσμιου παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics του Ομάν, δήλωσε: «Η προσθήκη μιας νέας σιδηροδρομικής ικανότητας στον τομέα της εφοδιαστικής μας θα προσφέρει στις εταιρείες εμπορίου και logistics εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες και θα ενισχύσει τις μεταποιητικές και βιομηχανικές δραστηριότητες να επεκταθούν γρήγορα πέρα ​​από τα σύνορα. Το οραματιζόμενο δίκτυο θα συμπληρώσει το ολοκληρωμένο σύνολο λιμένων και υλικοτεχνικής μας υποστήριξης, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά μας και θα ανοίξει ταχύτερη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές».

Ο σιδηρόδρομος, είπε, υπόσχεται επίσης τεράστια στρατηγικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη καθώς προωθεί μια πιο ποικιλόμορφη, ισχυρή εθνική οικονομία, αναβαθμίζει τις υποδομές και τις υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης, προωθεί τα ταξίδια και τον τουρισμό και τελικά βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κοινοτήτων και στις δύο πλευρές του τα σύνορα υποστηρίζοντας τις διάφορες στρατηγικές πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων του Ομάν και των ΗΑΕ.

Ο σιδηρόδρομος θα προσφέρει επίσης επενδυτικές ευκαιρίες και θα υποστηρίξει συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Το νέο σύστημα μεταφορών θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης σε όλους τους τομείς, θα αναπτύξει το εθνικό ανθρώπινο κεφάλαιο και των δύο χωρών και θα ξεκινήσει μια νέα εποχή καινοτομίας, ανέφερε η WAM.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Etihad Rail αποκάλυψε ότι η πρόοδος συνεχίζεται στο έργο μεγάλου εθνικού δικτύου των ΗΑΕ μετά τη σύνδεση ενός μεγάλου τερματικού σταθμού εμπορευμάτων με την κύρια γραμμή του δικτύου.

Το έργο – που θα συνδέσει το εμπόριο, τη βιομηχανία και τον πληθυσμό της χώρας- προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Η Etihad Rail αποκάλυψε την ταχεία πρόοδο που σημειώνεται στο έργο μεγάλου εθνικού δικτύου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με πρόσφατα δημοσιευμένες αεροφωτογραφίες που δείχνουν την πρόοδο της γραμμής στην ανατολική ακτή της χώρας. (Κελάδημα)

Περίπου το 70 τοις εκατό της γραμμής έχει ήδη κατασκευαστεί και, μόλις ολοκληρωθεί, αναμένεται να μεταφέρει εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μεταξύ των μεγάλων πόλεων της χώρας έως το 2030.

Θα επιτρέψει στους επιβάτες να ταξιδέψουν από το Άμπου Ντάμπι στο Ντουμπάι σε 50 λεπτά και από το Άμπου Ντάμπι στη Φουτζάιρα σε 100 λεπτά. Καμία ημερομηνία έναρξης της υπηρεσίας επιβατών δεν έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η πρώτη φάση του Etihad Rail έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το 2016, με ευκαιρίες επέκτασης πέρα ​​από τα σύνορα των ΗΑΕ.

Την Τρίτη, ο Σεΐχης Μοχάμεντ συναντήθηκε με τον Σουλτάνο Χαϊτάμ μπιν Ταρίκ, τον Σουλτάνο του Ομάν, στην πρωτεύουσα του Ομάν Μουσκάτ κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στη χώρα του Κόλπου, καθώς οι δύο ηγέτες μίλησαν για τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών και συζήτησαν τρόπους ενίσχυση των δεσμών.
Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, πρόεδρος των ΗΑΕ, συναντήθηκε με τον Σουλτάνο Χάιθαμ μπιν Ταρίκ, τον Σουλτάνο του Ομάν, στην πρωτεύουσα του Ομάν Μουσκάτ κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στη χώρα του Κόλπου, καθώς οι δύο ηγέτες μίλησαν για τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των δεσμών. (Παρέχεται: WAM)

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ και ο Σουλτάνος ​​συζήτησαν ευκαιρίες για οικοδόμηση στους αυξανόμενους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ ΗΑΕ και Ομάν και περιοχές όπου τα δύο έθνη μπορούν να αυξήσουν τη συνεργασία, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτικών, χρηματοοικονομικών, βιομηχανικών και πολιτιστικών τομέων.

Οι συνομιλίες τους επικεντρώθηκαν γύρω από το κοινό όραμα των δύο ηγετών για μια ασφαλή και σταθερή περιοχή που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζει μια ακμάζουσα οικονομία όπου οι άνθρωποι μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Πάνω από δώδεκα συμφωνίες έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της κρατικής επίσκεψης, συμπεριλαμβανομένων τομέων συνεργασίας στους τομείς της ανάπτυξης της νεολαίας, της ενέργειας, των επικοινωνιών, της επιμελητείας, των μεταφορών και των θαλάσσιων μεταφορών, καθώς και συμφωνιών για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

english.alarabiya.net
sidirodromikanea.blogspot.com