Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Δείτε τους 3 νέους σταθμούς του Μετρό στον Πειραιά λίγες ημέρες πριν λειτουργήσουν.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τα εγκαίνια των τελευταίων τριών σταθμών που αφορούν στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά.

Μόλις λίγες ημέρες απομένουν μέχρι ο Πειραιάς να έχει τους δικούς του σταθμούς Μετρό, οι οποίοι θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αττικής, διευκολύνοντας σε σημαντικό βαθμό τις μετακινήσεις των πολιτών.

Όπως έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, η επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την παράδοσή της στο επιβατικό κοινό και ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν τη μορφή που έχουν λάβει οι τρεις σταθμοί, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο.
Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ένα βίντεο που είχε δημοσιεύσει ο υπουργός, μέσω του οποίου μπορούμε να δούμε τον χρωματισμό που φέρουν οι σταθμοί, στις αποβάθρες.

Σταθμός Πειραιά

Στον σταθμό Μανιάτικα κυριαρχεί το κίτρινο χρώμα, στον σταθμό Πειραιά το γκρι συνυπάρχει με το κόκκινο και στο Δημοτικό Θέατρο το γκρι «παντρεύεται» με το μπλε.

Σταθμός Μανιάτικα - Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα δοκιμαστικά δρομολόγια, με φόντο τη διασφάλιση ότι οι μετακινήσεις θα διεξάγονται απρόσκοπτα, με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών.

Σταθμός Δημοτικό Θέατρο - Φωτόγραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Το Μετρό φτάνει στον Πειραιά

Η Επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς» περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 νέους σύγχρονους σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Οι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια παραδόθηκαν στις 6 Ιουλίου, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρουν σειρά οι σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο.

Ο σταθμός «Μανιάτικα» βρίσκεται σε απόσταση βολής από το Κερατσίνι, ο σταθμός «Πειραιάς» βρίσκεται σχεδόν κάτω από τον σημερινό σταθμό της Γραμμής 1 και ο σταθμός «Δημοτικό Θέατρο», ο οποίος θα είναι και ο τερματικός, βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το δημαρχείο. 

Σταθμός Δημοτικό Θέατρο - Φωτόγραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Με την ολοκλήρωση του έργου και τη θέση σε λειτουργία και των σταθμών Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Σημειώνεται δε ότι ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε 50 λεπτά.
Με την ολοκλήρωση του έργου, στο Σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και την Επέκταση του Τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί), διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Σταθμός Δημοτικό Θέατρο



carandmotor.gr
sidirodromikanea.blogspot.com