Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Το νέο τρένο υψηλής ταχύτητας της Ισπανίας θα συνδέει τη Βαρκελώνη με τη Μαδρίτη με εισιτήριο μόλις 18 ευρώ


Οι λάτρεις των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών ταξιδιών παίρνουν απόλυτο μπόνους αυτή την εβδομάδα. Χθες αναφέραμε για τα νέα τρένα υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας , τα οποία θα κάνουν ζουμ από το Παρίσι στη Ριβιέρα σε τεσσερισήμισι ώρες. 

Και τώρα υπάρχουν νέα και από την Ισπανία : μια νέα υπηρεσία τρένου υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας – τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη – στην απίστευτα χαμηλή τιμή των 18 € (16 £, 18 €).

Τζέιμς Μάνινγκ

Η νέα υπηρεσία παρέχεται από τη νέα ισπανική εταιρεία τρένων Iryo, η οποία ανήκει εν μέρει στην ιταλική Trenitalia. Από τις 25 Νοεμβρίου, κάθε μέρα θα υπάρχουν 16 τρένα σε κάθε κατεύθυνση μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης, με δρομολόγια τουλάχιστον κάθε ώρα. Τα τρένα θα κάνουν στάση και στη Σαραγόσα.

Δύο άλλοι φορείς εκτελούν ήδη τρένα στη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας Μαδρίτης-Βαρκελώνης: το κρατικό δίκτυο Renfe (που λειτουργεί ως Avlo) και το πρόσφατο νεοφερμένο Ouigo . Όλος αυτός ο ανταγωνισμός σημαίνει ότι τα εισιτήρια είναι σχεδόν απίστευτα οικονομικά. Τα εισιτήρια με Renfe και Ouigo μπορεί να κοστίζουν μόλις 7 € και 9 € αντίστοιχα, ενώ οι φθηνότεροι ναύλοι στο Iryo θα ξεκινούν από €18.

Αν και το Iryo μπορεί να μην είναι το φθηνότερο στην αγορά, εξακολουθεί να είναι απίστευτα καλή αξία για το ταξίδι των 314 μιλίων. Αξίζει επίσης να γνωρίζετε ότι η Iryo κυκλοφορεί ολοκαίνουργια τρένα, τα οποία, όπως υποστηρίζει, είναι τα πιο γρήγορα και πιο ήσυχα στην Ευρώπη – και τα πιο βιώσιμα, που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είναι κατασκευασμένα σχεδόν εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά. Η εταιρεία στοχεύει τις υπηρεσίες της σε επαγγελματίες ταξιδιώτες και κάθε τρένο θα έχει ένα φανταχτερό αυτοκίνητο εστιατορίου, καλό wi-fi και έναν ειδικό χώρο εργασίας στο τρίτο βαγόνι.

Ο Iryo σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει τρένα μεταξύ Μαδρίτης και Βαλένθια τον Δεκέμβριο του 2022, από Μαδρίτη στη Σεβίλλη και τη Μάλαγα τον Μάρτιο του 2023 και από τη Μαδρίτη στο Αλικάντε τον ερχόμενο Ιούνιο. (Η Avlo και η Ouigo εκτελούν ήδη τρένα από τη Μαδρίτη στη Σεβίλλη , τη Βαλένθια και το Αλικάντε ).

Τα εισιτήρια για όλα αυτά τα δρομολόγια ξεκινούν να πωλούνται μέσω του ιστότοπου Iryo την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με τιμές προσφοράς ακόμη χαμηλότερες από αυτό το σημείο αναφοράς των 18 ευρώ. Πάμε πάμε πάμε!

timeout.com
sidirodromikanea.blogspot.com