Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Οι εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ολλανδίας κατεβαίνουν σε απεργία

Ζητούν αύξηση των μισθών

Οι εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ολλανδίας κατεβαίνουν σήμερα σε απεργία στο δυτικό τμήμα της χώρας, στο οποίο ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Η εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων NS ανακοίνωσε ότι η κινητοποίηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση προβλημάτων κι αλλού στην Ολλανδία, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικτύου προς το Βέλγιο.

“Χρησιμοποιείστε άλλο μεταφορικό μέσο ή αναβάλετε το ταξίδι σας. Δεν μπορούν να διατεθούν σε αντικατάσταση (των τρένων) λεωφορεία”, αναφέρει στον ιστότοπό της.

Η 24ωρη απεργία είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται σε διάστημα τριών ημερών, έπειτα από μια πρώτη που είχε γίνει στο βόρειο τμήμα της χώρας την Τετάρτη.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για την αναστολή των συνομιλιών με τη διοίκηση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατά τις οποίες είχαν ζητήσει υψηλότερους μισθούς.

Οι τιμές καταναλωτή στην Ολλανδία αναμένεται να αυξηθούν κατά 9,9% το 2022 και προβλέπεται να αυξηθούν 4,3% το ερχόμενο έτος.

Τα συνδικάτα – FNV, VVMC και CNV – προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν άλλες τρεις 24ωρες απεργίες: τη Δευτέρα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, την Τρίτη στο κεντρικό και την Τετάρτη στο νοτιοανατολικό.
Εικόνα: gr.dreamstime.com

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
sidirodromikanea.blogspot.com