Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Το μετρό του Σαν Φρανσίσκο προσλαμβάνει γεράκι για να τρομάζει τα περιστέρια. Βίντεο.


To γεράκι Πακ-Μαν ανέλαβε καθήκοντα στο σταθμό El Cerrito del Norte, όπου βρίσκεται σε επιφυλακή - όχι για όσους δεν χτυπάνε εισιτήριο, αλλά για περιστέρια.

Οι επιβάτες του μετρό στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια μάλλον θα έχουν αντιληφθεί έναν νέο φύλακα σταθμού τους τελευταίους μήνες.
Ένα 5χρονο γεράκι εν ονόματι Pac-Man, περιφρουρεί από την κούρνια στο σταθμό El Cerrito del Norte και ελέγχει - όχι για όσους δεν χτυπούν εισιτήριο, αλλά τα περιστέρια.
Ο Ρίκι Ορτίζ,ο εκπαιδευτής του Pac-Man, άρχισε να περιπολεί με το αρπακτικό πουλί του στο σταθμό αυτό το καλοκαίρι, συνάπτοντας σύμβαση με το Σύστημα Ταχείας Διέλευσης της περιοχής του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο ή BART, προκειμένου να κρατούν τα περιστέρια μακριά και να προστατεύουν τους επιβάτες από τις ακαθαρσίες τους.
Η ”ομάδα” περιπολεί τρεις ημέρες την εβδομάδα, ξεκινώντας την ημέρα της στην είσοδο του κάτω επιπέδου προτού εξορμήσει τις πλατφόρμες, τρομάζοντας τυχόν περιστέρια που στέκονται σε μια προεξοχή ή στην εσωτερική σκαλωσιά του σταθμού.

Μέχρι στιγμής ο Oρτίζ έχει παρατηρήσει μεγάλη διαφορά.

«Υπάρχουν λιγότερα από τα μισά περιστέρια εδώ από την εβδομάδα που πρωτοπετάξαμε», είπε.
Ο Oρτίζ προσπαθεί να εμποδίζει τον Pac-Man από το να κατασπαράζει τα περιστέρια ή τα τοπικά τρωκτικά. Αντ′ αυτού τον ταΐζει σνακ όλη την ημέρα για να κρατήσει τον φτερωτό φίλο του χαρούμενο στη δουλειά.




huffingtonpost.gr
sidirodromikanea.blogspot.com