Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Ξεκίνησε το πρώτο τρένο για την μεταφορά δημητριακών από την Ουκρανία στην Ισπανία

Φωτογραφία: Mitma

Το Υπουργείο Μεταφορών, Κινητικότητας και Αστικής Ατζέντας της Ισπανίας (Mitma) ανακοίνωσε την έναρξη ενός πιλοτικού έργου για τη μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία σιδηροδρομικώς, χρησιμοποιώντας εμπορευματοκιβώτια.

Ένα τρένο που εκμεταλλευόταν το τμήμα εμπορευμάτων της εθνικής εταιρείας Renfe αναχώρησε από τον τερματικό σταθμό Abroñigal στη Μαδρίτη στις 9 Αυγούστου, μεταφέροντας 25 άδεια κοντέινερ 40 ποδών.

Τα εμπορευματοκιβώτια, τα οποία δρομολογούνται μέσω Ludwigshafen, Duisburg και Lodz, αναμένεται να φτάσουν την τέταρτη εβδομάδα του Αυγούστου στο Chelm της Πολωνίας, 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία και συνδέονται με τη χώρα αυτή μέσω σιδηροτροχιάς διαμέτρου 1520 χιλιοστών.

Τα εμπορευματοκιβώτια θα φορτωθούν με 600 τόνους αραβόσιτου από την Ουκρανία και στη συνέχεια θα μεταφερθούν από το Chelm στον τερματικό σταθμό Kombiverkehr στο Λοτζ από την DB Cargo Polska.

Τα δοχεία έχουν λάβει ειδικές επενδύσεις για τη μεταφορά του καλαμποκιού (Φωτογραφία: Mitma).

Θα επιστρέψουν στον τερματικό σταθμό Can Tunis στη Βαρκελώνη μέσω Λοτζ και Ντούισμπουργκ, που αναμένεται να φτάσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου αφού έχουν πραγματοποιήσει ένα ταξίδι μετ' επιστροφής 2400 χιλιομέτρων.

Η δοκιμή πραγματοποιείται καθώς επαναλαμβάνονται οι αποστολές από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας και η Mitma λέει ότι το έργο θα καθορίσει την ικανότητα των σιδηροδρόμων να βοηθήσουν στο έργο της μεταφοράς σιτηρών στις αγορές της δυτικής Ευρώπης.

railjournal.com
sidirodromikanea.blogspot.com