Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Βλάβες και απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες ταξιδιώτες


Τεράστια ταλαιπωρία υφίστανται οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών από το απόγευμα της Πέμπτης (28/7), καθώς μετά από πολλαπλές διακοπές ρεύματος, επήλθε ολική κατάρρευση του ελληνικού σιδηρόδρομου.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν το «Λευκό Βέλος», το φημισμένο γρήγορο τρένο της εταιρίας ξεκίνησε το ταξίδι του από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και ακινητοποιήθηκε κοντά στο σταθμό της Δεκέλειας, με 130 επιβάτες.

Σαν αποτέλεσμα, οι επιβάτες περίμεναν με τις ώρες ψάχνοντας σκιά σε… χωράφια, μέσα στη ζέστη, αφού δεν υπήρχε ούτε κλιματισμός λόγω της διακοπής ρεύματος.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε εντολή να αναχωρήσει δεύτερο τρένο για να πάρει τους επιβάτες του Λευκού Βέλους και να συνεχίσουν προς τη Θεσσαλονίκη.

Το τρένο 62 αναχώρησε αλλά λίγο πριν το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών έσπασαν οι παντογράφοι και υπήρξε απώλεια ηλεκτροκίνησης σε μεγάλο τμήμα του δικτύου και συγκεκριμένα από το ΣΚΑ έως την Αθήνα και λίγο πιο πάνω.

«Εδώ και 2 ώρες, το περιβόητο «Βέλος» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ξεκίνησε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, εχει μείνει έξω από τη Δεκέλεια. Οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί σε χωράφια,σε μια αδιανόητη -για την ασφάλειά τους- απόφαση. Η κατάσταση είναι εξοργιστική.Ο κ.Καραμανλής οφείλει να απολογηθεί», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Παππάς.

Παράλληλα, αναστάτωση επικράτησε και στον Σταθμό Λαρίσης, καθώς το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκε λόγω διακοπής ρεύματος.

Οι επιβάτες έχουν εξαγριωθεί, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να τους πει αν και πότε θα ταξιδέψουν, αλλά και πού θα διανυκτερρεύσουν, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου.

eidiseis.gr
sidirodromikanea.blogspot.com