Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Το τρενάκι πάει κόσμο στις κοντινές παραλίες της βόρειας Πάτρας - Κορύφωση της κίνησης



Αύξηση των επιβατών του Προαστιακού στον βόρεια τομέα κατά τον Ιούνιο

Μπορεί η επιβατικότητα στα δρομολόγια της νότιας γραμμής του Προαστιακού να είναι σε ένα σταθερό και περιορισμένο επίπεδο, όμως στην βόρεια γραμμή, δηλαδή στα δρομολόγια που πάνε και έρχονται από την περιοχή του Ρίου προς την Πάτρα, ο αριθμός των επιβατών είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Μάλιστα τον Ιούνιο η επιβατική κίνηση στα δρομολόγια του Προαστιακού στον βόρεια τομέα κορυφώθηκε και έφτασε και σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, όχι μόνο τις καθημερινές, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.
Δεκάδες φοιτητές, αλλά και διάφορες μαθητικές παρέες έπαιρναν το τρενάκι για να πάνε στις κοντινές παραλίες στις Πάτρας, με τον μεγαλύτερο όγκο από αυτές τις παρέες να κατεβαίνει στην στάση του Προαστιακού στον Καστελόκαμπο.
Εκεί ο Προαστιακός άφηνε ορδές νεανικών παρεών που κατέβαιναν με προορισμό τα παραλιακά μαγαζιά της περιοχής για να κάνουν το μπάνιο τους και να πιούν το καφέ τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος των εισιτηρίων που κόβονταν για τα δρομολόγια του Προαστιακού κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, έφτασε τα 1.800 με 2.000 την ημέρα.

Ο Προαστιακός λοιπόν συνεχίζει να αποτελεί ένα βασικό μεταφορικό μέσο για την βόρεια Πάτρα και τους κατοίκους της πόλης που έχουν κάποια σχέση με τις περιοχές αυτές, είτε γιατί εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, είτε γιατί πάνε στο Πανεπιστήμιο, είτε για διάφορους άλλους λόγους.
Οπότε είναι ένα μέσο που με κάθε τρόπο θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και τα επόμενα χρόνια. Κι το λέμε αυτό γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν για το μέλλον του Προαστιακού στην βόρεια Πάτρα σε περίπτωση που ξεκινήσουν τα έργα για την υπόγεια χάραξη του σύγχρονου τρένου και τον ερχομό αυτού στον αστικό ιστό της πόλης.

patrasevents.gr
sidirodromikanea.blogspot.com