Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι

Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τρένων υπεραστικών ή μεγαλύτερων γραμμών για να επισκεφθούν μια διαφορετική χώρα. 
.
Η Ευρώπη συνδέεται με ένα περίπλοκο σιδηροδρομικό σύστημα που συνδέει σχεδόν κάθε μεγάλη πόλη και επιτρέπει εύκολη και φθηνή μετακίνηση μεταξύ τους. Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρένα μεταξύ των πόλεων και μεγαλύτερες γραμμές όπως το Eurostar , το οποίο διασχίζει την σήραγγα της Μάχγης από το Λονδίνο στο Παρίσι τόσο γρήγορα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για ημερήσια εκδρομή.

Άλισον Φοξ

Οι ταξιδιώτες μπορούν να κατευθυνθούν από το Άμστερνταμ στο Μόναχο σε ένα ταξίδι με το μπαρ γεμάτο με υπέροχες τοπικές μπύρες ή ακόμα και για μια απόδραση για σκι από το Μιλάνο στις ελβετικές Άλπεις .

Η Eurostar ξεκίνησε για πρώτη φορά να τρέχει τρένα μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού το 1994 μετά την ολοκλήρωση της σήραγγας της Μάγχης, σύμφωνα με την εταιρεία . Το τρένο, που συνδέει το Ηνωμένο Βασίλειο με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ευρώπη, έχει ταχύτητες έως και 186 mph και διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 ώρες για το ταξίδι.

Οι επιβάτες του Eurostar μπορούν στη συνέχεια να συνδεθούν μέσω μεγάλων πόλεων όπως οι Βρυξέλλες, το Άμστερνταμ, η Λυών και ακόμη και να μεταφερθούν απευθείας στη Disneyland του Παρισιού (το ταξίδι από το Λονδίνο διαρκεί μόλις 2 ώρες και 40 λεπτά).

Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος να ταξιδέψετε στην Ευρώπη είναι με το Thalys, το οποίο αποτελεί μέρος του νεοσύστατου Ομίλου Eurostar και ξεκίνησε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ως συνεργασία μεταξύ σιδηροδρομικών εταιρειών σε τέσσερις χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία, σύμφωνα με η εταιρεία . Σήμερα, οι ταξιδιώτες μπορούν ακόμα να κάνουν κράτηση και να ταξιδέψουν με  αυτά τα τρένα σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 12 διαφορετικών σταθμών στη Γαλλία και σε περισσότερους από δώδεκα άλλους σταθμούς στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να κλείσουν μόνο ένα εισιτήριο για όλες τις διακοπές τους μπορούν επίσης να στραφούν σε ένα πάσο Eurail , το οποίο λειτουργεί ως "όλα σε ένα σιδηροδρομικό εισιτήριο που σας παρέχει ευέλικτη πρόσβαση στα περισσότερα τρένα σε όλη την Ευρώπη", σύμφωνα με την εταιρεία . Οι παραθεριστές μπορούν στη συνέχεια να ταξιδέψουν μεταξύ 40.000 προορισμών σε 33 χώρες χρησιμοποιώντας τις συμμετέχουσες σιδηροδρομικές εταιρείες (συμπεριλαμβανομένων των Eurostar και Thalys).

Μεμονωμένες χώρες έχουν επίσης διαφορετικές εταιρείες τρένων όπως η Deutsche Bahn στη Γερμανία και η SNCF στη Γαλλία.

Αυτές είναι οι μεμονωμένες σιδηροδρομικές εταιρείες που πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες σε πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

travelandleisure.com
sidirodromikanea.blogspot.com