Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Ο σταθμός του Άμστερνταμ κατατάσσεται ως ένας από τους καλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ευρώπης


Όταν ταξιδεύετε στο Άμστερνταμ για δουλειά ή για μια βραδινή έξοδο , μπορεί να μην σκέφτεστε πολύ να περάσετε από το Centraal - αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Δείκτη Σιδηροδρομικών Σταθμών για το 2022, το Amsterdam Centraal είναι ο δεύτερος καλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στην Ευρώπη το 2022!

Ο Ευρωπαϊκός Δείκτης Σιδηροδρομικών Σταθμών, που συντάχθηκε από το Κέντρο Επιλογής Καταναλωτών (CCC), εξετάζει τους 50 μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς σε ολόκληρη την ήπειρο, προκειμένου να προσδιορίσει τους πιο φιλικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ευρώπης.

Κάθε σταθμός που περιλαμβάνεται στη μελέτη κατατάσσεται σύμφωνα με την εμπειρία των επιβατών, υπολογίζοντας τις συνολικές βαθμολογίες απονέμοντας βαθμούς για τον ετήσιο αριθμό επιβατών ανά πλατφόρμα, τον αριθμό των εγχώριων και διεθνών συνδέσεων, την προσβασιμότητα με αναπηρικό αμαξίδιο, την πρόσβαση σε ταξί και το διαδίκτυο και τη διαθεσιμότητα σαλόνια, καταστήματα και εστιατόρια.

Η φετινή έκδοση της μελέτης σημειώνει τον αντίκτυπο του τέλους της πανδημίας του κορωνοϊού στα ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη, καθώς και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου. Αφού κατατάχθηκε ως ο καλύτερος σταθμός στη Γερμανία το 2020 και ο καλύτερος ευρωπαϊκός σταθμός το 2021, ο κεντρικός σταθμός της Λειψίας έχει πλέον ξεφύγει από τους 10 πρώτους. Το London St. Pancras, το Birmingham New Street και ο κεντρικός σταθμός της Βιέννης έχασαν επίσης τις υψηλές θέσεις τους.
Η Zurich HB κατατάχθηκε ως ο νούμερο ένα σιδηροδρομικός σταθμός της ηπείρου , αλλά στη φετινή κατάταξη κυριαρχούσαν οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στη Γερμανία, με τους κύριους τερματικούς σταθμούς στη Φρανκφούρτη , το Μόναχο , το Βερολίνο , το Αννόβερο και το Ντίσελντορφ να καταλαμβάνουν όλες τις θέσεις στο top 10.

Ο ολλανδικός σιδηροδρομικός σταθμός κατατάχθηκε από κοινού δεύτερος καλύτερος στην Ευρώπη

Παρά την καλή εμφάνιση από τους σταθμούς της Ουτρέχτης και άλλων ολλανδικών πόλεων , μόνο ένας σιδηροδρομικός σταθμός στην Ολλανδία κατάφερε να εξασφαλίσει μία από τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη. Το Amsterdam Centraal πέτυχε συνολική βαθμολογία 91 στα 108, τοποθετώντας το μαζί στη δεύτερη θέση μαζί με τη Frankfurt am Main Hbf, το Munich Hbf, το Berlin Hbf και το Milano Centrale.

Με 72,8 εκατομμύρια ανθρώπους να χρησιμοποιούν τον σταθμό κάθε χρόνο, το CCC επαίνεσε την Centraal για τις συνδέσεις της με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ολλανδία και στο εξωτερικό. Συνολικά, ο σταθμός εξυπηρετεί 129 εθνικούς και διεθνείς προορισμούς.

Τα τελευταία αρκετά χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες αλλαγές στο Amsterdam Centraal, καθώς οι πολυετείς κατασκευαστικές εργασίες ολοκληρώθηκαν και το Noord-Zuid Lijn (μετρό 52) άνοιξε το 2018 . Έχουν επίσης ξεκινήσει διάφορα διεθνή δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένης μιας απευθείας γραμμής μεταξύ Άμστερνταμ και Λονδίνου , και νυχτερινά τρένα προς Ζυρίχη και Βιέννη .

Οι 10 κορυφαίοι σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό δείκτη σιδηροδρομικών σταθμών 2022, οι 10 κορυφαίοι σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Ευρώπη είναι:1. Ζυρίχη HB
=2. Φρανκφούρτη στον Μάιν Hbf
=2. Μόναχο Hbf
=2. Berlin Hbf
=2. Milano Centrale
=2. Κεντρικό Άμστερνταμ
7. Gare de Lyon (Παρίσι)
8. Roma Termini
=9. Hannover Hbf
=9. Düsseldorf Hbf

blogger.com
sidirodromikanea.blogspot.com