Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Από τον Δ. Ωραιοκάστρου θα διέρχεται η νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Τοξότες – Δημιουργείται νέος σταθμός στο Δρυμό

Σημαντικά οφέλη για τον Δήμο Ωραιοκάστρου δημιουργούνται από την κατασκευή από την ΕΡΓΟΣΕ της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Νέα Καρβάλη – Τοξότες, ενός μεγάλου έργου προϋπολογισμού 2,09 δις ευρώ, που είναι σε εξέλιξη.

Η νέα γραμμή θα διέρχεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου και πρόκειται να δημιουργηθεί νέος σιδηροδρομικός σταθμός στο Δρυμό.

Πρόσφατα πραγματοποιηθήκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συναντήσεις με τη συμμετοχή στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και τοπικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, με αντικείμενο την παρουσίαση των μελετών κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τους Τοξότες, της σιδηροδρομικής σύνδεσης του 6ου προβλήτα του λιμένα της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και της κατασκευής προαστιακού στη δυτική Θεσσαλονίκη. Στις συναντήσεις συμμετείχε ο εντεταλμένος σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς του Δήμου Ωραιοκάστρου, Δαμιανός Ιωσηφίδης.

Στο πλαίσιο του έργου όσον αφορά στον Δήμο Ωραιοκάστρου αναφέρθηκε πως η νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Τοξότες θα διέρχεται από τις Δ.Ε. Καλλιθέας και Μυγδονίας. Ειδικότερα, επισημάνθηκε πως θα διέρχεται από τη Νέα Φιλαδέλφεια, περιμετρικά του ορεινού όγκου του Δήμου Ωραιοκάστρου και από τον Δρυμό, όπου θα δημιουργηθεί νέος σιδηροδρομικός σταθμός.

Τα οφέλη που δημιουργούνται από το συγκεκριμένο έργο για τον Δήμο Ωραιοκάστρου είναι σημαντικά, καθώς με την λειτουργία της νέας σιδηροδρομικής γραμμής θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή και θα δημιουργηθούν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης τόσο εμπορικού, όσο και επιβατικού ενδιαφέροντος.

Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου υποστηρίζει το έργο και θα βρίσκεται σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών συγκοινωνίας στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

thestival.gr
sidirodromikanea.blogspot.com