Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Σε νέα 24ωρη απεργία στις 27 Ιουλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους της Βρετανίας

Στα αιτήματα τους η ασφάλεια των θέσεων εργασίας, οι αυξήσεις στους μισθούς και οι συνθήκες εργασίας
Οι εργαζόμενοι στους βρετανικούς σιδηροδρόμους, που στα τέλη Ιουνίου προχώρησαν στη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίησή τους τα τελευταία 30 χρόνια ζητώντας αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα απεργία, για τα τέλη Ιουλίου.

«Οι εργαζόμενοι στα τρένα θα απεργήσουν και πάλι με αντικείμενο την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας» ανέφερε το συνδικάτο RMT σε ανακοίνωσή του. Η απεργία θα είναι 24ωρη και ορίστηκε για τις 27 Ιουλίου.
Το συνδικάτο κατήγγειλε τη «φαιδρή» πρόταση που έκανε η Network Rail, η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 11% μέχρι τα τέλη του έτους. Η εταιρεία πρότεινε αυξήσεις ύψους 4% φέτος και 4%, υπό προϋποθέσεις, για το 2023. Πρόσφερε επίσης εγγυήσεις ότι θα δεχτεί μόνο εθελοντικές αποχωρήσεις εργαζομένων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της.
Σύμφωνα με το συνδικάτο, δεν έχει γίνει καμία πρόταση, ούτε έχουν δοθεί εγγυήσεις από καμία από τις δεκάδες ιδιωτικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Από τις κινητοποιήσεις των περίπου 40.000 εργαζομένων, στα τέλη Ιουνίου, προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στα δρομολόγια. Ωστόσο πολλοί Βρετανοί επέλεξαν εκείνες τις ημέρες την τηλεργασία και έτσι αποφεύχθηκε το χάος.
Άλλα συνδικάτα, όπως το TSSA και το Aslef που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, έχουν επίσης ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε απεργίες, χωρίς να διευκρινίσουν το πότε ακριβώς.

protothema.gr
sidirodromikanea.blogspot.com