Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Το 10.000ο ταξίδι της Κίνας-Ευρώπης Railway Express (Chongqing) φτάνει στη Γερμανία


ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ, Γερμανία, -- Ένα εμπορευματικό τρένο φορτωμένο με ηλεκτρονικά προϊόντα, μηχανικά εξαρτήματα και είδη καθημερινής ανάγκης, το οποίο αναχώρησε από τον δήμο Τσονγκκίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας στις 23 Ιουνίου, έφτασε στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας τη Δευτέρα.

Αυτό σηματοδότησε το 10.000ο ταξίδι που πραγματοποίησαν εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης που εκτελούνται από το China-Europe Railway Express (Chongqing), το πρώτο του είδους του στην Κίνα.

Ο Du Chunguo, ο Γενικός Πρόξενος της Κίνας στο Ντίσελντορφ, ο Markus Teuber, επίτροπος για τις κινεζικές υποθέσεις του Δημάρχου του Duisburg, και ο διευθύνων σύμβουλος της Duisport, Markus Bangen, παρευρέθηκαν σε τελετή καλωσορίσματος που πραγματοποιήθηκε στο Duisburg τη Δευτέρα το απόγευμα.

Αυτό είναι ένα ορόσημο για τις υπηρεσίες εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης και ένα νέο σημείο εκκίνησης για το νέο ταξίδι κοινής ανάπτυξης στην Ευρασία, είπε ο Du στην χαιρετιστήρια ομιλία του.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Γερμανίας.

Ο Ντου είπε ότι ο ετήσιος όγκος εμπορίου ήταν μικρότερος από 300 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μεταξύ των δύο χωρών πριν από 50 χρόνια, «τώρα χρειάζονται μόλις 12 ώρες κατά μέσο όρο για να ολοκληρωθεί».

Ο Markus Bangen είπε ότι η Γερμανία και η Κίνα έχουν εκτεταμένη οικονομική συνεργασία και τα τελευταία 50 χρόνια υπήρξε μάρτυρας επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των δύο, η οποία ωφελεί και τις δύο. «Ανυπομονούμε για περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον».

Η πόλη του Ντούισμπουργκ απλώνεται κατά μήκος των δύο πλευρών του Ρήνου και του Ρουρ στη δυτική Γερμανία. Ως ένας από τους προορισμούς για τα εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης, το Ντούισμπουργκ λειτουργεί ως κόμβος που φτάνει σε άλλα μέρη της Ευρώπης σε λιγότερο χρόνο.

Σε συνέντευξή του στο Xinhua νωρίτερα φέτος, ο Markus Teuber είπε ότι ήταν "μεγάλο πλεονέκτημα" να υπάρχει η γρήγορη σύνδεση μεταξύ Κίνας και Ντούισμπουργκ.

«Το νόημα επεκτάθηκε τα τελευταία 10 χρόνια φυσικά», είπε. «Η λήψη 60 τρένων την εβδομάδα ήταν σημαντική για το λιμάνι αλλά και για την πόλη, επειδή πολλές κινεζικές εταιρείες αποφάσισαν να επενδύσουν στο Ντούισμπουργκ, εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, εταιρείες logistics και επίσης στα τερματικά», είπε ο Teuber στη συνέντευξη. .

Το China-Europe Railway Express (Chongqing), που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, έχει γίνει μάρτυρας της μεταφοράς περισσότερων από 1.000 τύπων αγαθών, από έξυπνα τερματικά και ολόκληρα οχήματα έως ανταλλακτικά αυτοκινήτων και φάρμακα, με συνολική αξία που υπερβαίνει τα 400 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 60 δισεκατομμύρια Δολλάρια Ηνωμένων Πολιτειών).

Το Σιδηροδρομικό Εξπρές Κίνας-Ευρώπης (Chongqing) εκτελεί πλέον σχεδόν 40 δρομολόγια φθάνοντας σε περίπου 100 πόλεις στην Ασία και την Ευρώπη.

Το 2021, οι υπηρεσίες εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης γνώρισαν ταχεία ανάπτυξη εν μέσω ασφαλούς και ομαλής λειτουργίας, με τον αριθμό των ταξιδιών να αγγίζει τα 15.000 πέρυσι, σύμφωνα με την China State Railway Group Co., Ltd. ■




Οι εικόνες τραβήχτηκαν στις 11 Ιουλίου 2022 δείχνουν την τελετή υποδοχής για το 10.000ο ταξίδι που πραγματοποίησαν εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης που εκμεταλλεύονται το σιδηροδρομικό σταθμό China-Europe Railway Express (Chongqing) στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. 






english.news.cn
sidirodromikanea.blogspot.com