Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Ένα νέο τρένο υψηλής ταχύτητας θα συνδέσει σύντομα τη Βιρτζίνια με τη Βόρεια Καρολίνα


Μια νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ των γειτόνων της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνια είναι στα σκαριά — ύψους σχεδόν 58 εκατομμυρίων δολαρίων.

Της Άλισον Φοξ

Το νέο έργο, το οποίο χρηματοδοτείται ως μέρος μιας ομοσπονδιακής επιχορήγησης Ενοποιημένων Σιδηροδρομικών Υποδομών και Βελτιώσεων Ασφάλειας, θα διεξάγει έρευνες και «ολοκληρωμένες προκαταρκτικές εργασίες μηχανικής» για τη βελτίωση του τμήματος μεταξύ Raleigh, NC και Richmond, VA., σύμφωνα με τη Βόρεια Καρολίνα Ντέιβιντ Πράις, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Πιστώσεων Μεταφορών, Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης και Συναφών Υπηρεσιών. Θα κατασκευαστεί επίσης ένας διαχωρισμός βαθμών στη γραμμή S-Line στο Wake Forest, NC
Μέσα στα επόμενα τρία έως επτά χρόνια, οι αξιωματούχοι ελπίζουν να αρχίσουν να σταματούν επιβατικά τρένα με ταχύτητα 110 mph στο Wake Forest, δήλωσε στο Associated Press ο διευθυντής του Τμήματος Σιδηροδρόμων του Τμήματος Μεταφορών της Βόρειας Καρολίνας, Jason Orthner .
«Η ανάπτυξη των υπεραστικών σιδηροδρομικών σιδηροδρομικών μεταφορών κατά μήκος του διαδρόμου «S-Line» θα βελτιώσει δραστικά την οικονομική κινητικότητα, θα ενισχύσει την ασφάλεια και θα μειώσει τη συμφόρηση των αυτοκινητοδρόμων μεταξύ Raleigh και Richmond», δήλωσε ο Price σε μια δήλωση, αποκαλώντας το έργο μια «κρίσιμη προσπάθεια που θα αποκομίσει οφέλη. για τις επόμενες γενιές».
Τελικά, η νέα γραμμή θα δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία υπεραστικών επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών σε μια κρατική διαδρομή που θα συνδέει τις επί του παρόντος υποεξυπηρετούμενες κοινότητες και θα βελτιώνει τους χρόνους ταξιδιού στην υπάρχουσα υπηρεσία Amtrak Silver Meteor, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών (DOT) του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ. Διοίκηση Σιδηροδρόμων .
Συνολικά, το πρόγραμμα CRISI δημιουργήθηκε για να «βοηθήσει στη χρηματοδότηση έργων που βελτιώνουν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία των υπεραστικών σιδηροδρομικών μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων».
Πέρα από τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια , περισσότερα από 368 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις CRISI έχουν χορηγηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων έργων βελτίωσης στη Τζόρτζια, τη Φλόριντα και το Κάνσας, καθώς και τη δημιουργία ενός προγράμματος μηχανικής σιδηροδρόμων με βάση το HBCU για υποεκπροσωπούμενες κοινότητες.
«Οι Αμερικανοί αξίζουν ένα παγκόσμιας κλάσης σιδηροδρομικό σύστημα που επιτρέπει στους ανθρώπους και τα αγαθά να φτάνουν εκεί που χρειάζονται πιο γρήγορα και οικονομικά, ενώ μειώνει την κυκλοφορία και τη ρύπανση στους δρόμους μας», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Pete Buttigieg στην ανακοίνωση του DOT. «Είμαστε περήφανοι που απονέμουμε αυτές τις επιχορηγήσεις για τη βελτίωση των επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών για τους αναβάτες και την ενίσχυση του εμπορευματικού σιδηροδρόμου που κάνει τις αλυσίδες εφοδιασμού και την οικονομία μας να λειτουργούν».

travelandleisure.com
sidirodromikanea.blogspot.com