Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Χωρίς «Μουτζούρη» του Αγ. Πνεύματος

Το θρυλικό τρένο, που αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα στην ιστορία του σιδηροδρόμου, αφού κινείται σε σιδηροτροχιές πλάτους μόλις 60 εκατοστών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το θέλει ακινητοποιημένο ανήμερα του Αγίου Πνεύματος!

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οι ξενοδόχοι και όλοι οι συναφείς με τον τουρισμό κλάδοι περιμένουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να δουλέψουν και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην «πρεμιέρα» της τουριστικής περιόδου βγάζει εκτός ραγών τον θρυλικό «Μουτζούρη».

Το τρενάκι του Πηλίου, που αποτελεί τη «σημαία» της περιοχής, δεν πρόκειται να σφυρίξει τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα κυκλοφορίας που εκδόθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε μέχρι χθες το απόγευμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Οι επισκέπτες που θα έρθουν στη Μαγνησία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και θελήσουν να ταξιδέψουν με τον «Μουτζούρη» θα πρέπει να προγραμματίσουν τη βόλτα τους Σάββατο ή Κυριακή, διότι ανήμερα της γιορτής το τρενάκι θα είναι καθηλωμένο.

Η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει κύμα αντιδράσεων μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού.

Οι πληροφορίες λένε ότι το τρενάκι δεν θα κάνει δρομολόγιο την ερχόμενη Δευτέρα λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι η πολλοστή φορά που την πληρώνει ο τουρισμός και οι επισκέπτες επειδή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν λέει να συνειδητοποιήσει την προστιθέμενη αξία που έχει για την πόλη και τον τουρισμό το θρυλικό τρενάκι, το οποίο ακόμη και δέκα βαγόνια να είχε θα μπορούσε σε κάθε δρομολόγιο να τα γεμίζει, αφού αποτελεί πόλο έλξης για γηγενείς και ξένους.

Όλοι θέλουν να απολαύσουν την όμορφη διαδρομή από Ανω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές.

Και όμως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το θρυλικό τρένο που αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα στην ιστορία του σιδηροδρόμου, αφού κινείται πάνω σε σιδηροτροχιές πλάτους μόλις 60 εκατοστών και περνά μέσα από απαράμιλλου κάλλους ομορφιές και με ατελείωτη θέα στον Παγασητικό κατά τη διαδρομή του από τα Ανω Λεχώνια μέχρι το κεφαλοχώρι των Μηλεών, το θέλει ακινητοποιημένο ανήμερα του Αγίου Πνεύματος!

Τα τρία βαγόνια του τρένου σε κάθε δρομολόγιο γεμίζουν, αφού τα εισιτήρια προπωλούνται σχεδόν αμέσως.

Τα τελευταία χρόνια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δέχεται πιέσεις, ώστε να ενισχυθεί με προσωπικό ο θρυλικός «Μουτζούρης», ωστόσο περί άλλων τυρβάζει.

Για τα δρομολόγιά του απασχολούνται κάθε φορά ένας τεχνίτης, δύο εργάτες γραμμής, ένας συνοδός και δύο μηχανοδηγοί. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που μπαίνει στις ράγες μόνο Σ/Κ και μία φορά την ημέρα με τρία μόνο βαγόνια.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότεροι επιβάτες που θέλουν να απολαύσουν μία βόλτα με το ιστορικό τρενάκι, θα πρέπει να υπάρχει το ανάλογο προσωπικό.

Το δρομολόγιο ξεκινάει στις 10 το πρωί από τον σταθμό των Άνω Λεχωνίων και επιστρέφει από τις Μηλιές στις 3 μετά το μεσημέρι.

taxydromos.gr
sidirodromikanea.blogspot.com