Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Φέρνει "αβέρτα" ξένους τουρίστες ο Οδοντωτός στην αγορά των Καλαβρύτων


Αρκετοί έρχονται από την Αθήνα για να κάνουν τη διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού

Κόσμο και κοσμάκι ανεβάζει ο Οδοντωτός από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα, σε καθημερινή βάση από τα μέσα Μαΐου και μετά.

Καθημερινά το ιστορικό τρένο του ΟΣΕ έρχεται γεμάτο από επιβάτες και στα δύο δρομολόγια που κάνει ημερησίως, επιβεβαιώνοντας ότι η καλύτερη τουριστική ατραξιόν για τα Καλάβρυτα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ο Οδοντωτός.
Οι περισσότεροι από τους επιβάτες που κατεβαίνουν από τον Οδοντωτό στην αγορά των Καλαβρύτων, που κάνουν την βόλτα τους στον πεζόδρομο, πηγαίνουν στο Δημοτικό Μουσείου ή και στα άλλα σημεία αναφοράς της πόλης, είναι ξένοι τουρίστες.
Γάλλοι κυρίως, Γερμανοί, Ιταλοί, αλλά και Κινέζοι που έρχονται κυρίως από την Αθήνα, έχοντας πάρει αρχικά το σύγχρονο ηλεκτρικό τραίνο που φτάνει Αίγιο, κατεβαίνοντας στη στάση του Διακοπτού για να πάρουν στη συνέχεια τον Οδοντωτό.

Η φήμη βλέπετε του Οδοντωτού έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και είναι αρκετοί ξένοι τουρίστες που έρχονται για λίγο από την Αθήνα (εκεί που η τουριστική κίνηση είναι ανεβασμένη) στην περιοχή μας μόνο για μόνο για να ταξιδέψουν με το ιστορικό τρένο.
Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού, έχει συμπεριληφθεί σε όλα τα ταξιδιωτικά περιοδικά του κόσμου σαν μία από τις καλύτερες με τρένο σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό από μόνο του φέρνει τουρίστες και κόσμο.
Ειδικότερα, φέτος σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς των Καλαβρύτων, αλλά και τους κατοίκους της πόλης, η επισκεψιμότητα μέσω του Οδοντωτού, φαίνεται ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Μένει να δούμε πότε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προχωρήσει στην αύξηση των δρομολογίων του Οδοντωτού, έτσι ώστε το τρένο να φέρνει ακόμα περισσότερο κόσμο στα Καλάβρυτα που να δίνει ζωή στην εκεί αγορά και τους καλοκαιρινούς μήνες.

patrasevents.gr
sidirodromikanea.blogspot.com