Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ταλαιπωρίας συνέχεια στη Βρετανία λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών


Τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις της τάξης του 7%, έναντι της προσφοράς του 3%.

Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό στη Βρετανία μετά από τη χθεσινή πρώτη ημέρα της απεργίας των εργαζομένων στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και τις σιδηροδρομικές εταιρείες.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η Τετάρτη δεν είναι ημέρα κινητοποιήσεων, ωστόσο εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο το 60% του συνήθους προγράμματος των δρομολογίων, με τους επιβάτες να καλούνται ξανά να αποφεύγουν τα τρένα εφόσον μπορούν.

Η διατάραξη του σημερινού προγράμματος αποδίδεται στο ότι δεν υπήρχε νυχτερινό προσωπικό στους σταθμούς, οπότε τα πρωινά τρένα θα καθυστερήσουν έως και κατά τέσσερις ώρες σε κάποιες περιπτώσεις, μέχρι να στελεχωθούν οι σταθμοί, να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι ασφαλείας και να βρεθούν στο σημείο που πρέπει όλοι οι συρμοί.


Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ματαιωθούν οι επόμενες απεργίες που έχουν προκηρυχθεί για την Πέμπτη και το Σάββατο, το μεγαλύτερο συνδικάτο των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, το RMT, έχει σήμερα συνάντηση με τις διοικήσεις της εταιρείας διαχείρισης του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου Network Rail και των σιδηροδρομικών εταιρειών.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε το επιβατικό κοινό πως θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο να υποστεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις, επιμένοντας πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τους σιδηροδρόμους είναι προς το συμφέρον των επιβατών.


Ο κ. Τζόνσον επανέλαβε ότι οι αυξήσεις μισθών που προσφέρονται στους εργαζόμενους δεν πρέπει να συνάδουν με το ύψος του πληθωρισμού. Τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις της τάξης του 7%, έναντι της προσφοράς του 3% που έχουν δεχθεί. Ο πληθωρισμός για το Μάιο στο Ην. Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 9,1% σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν το πρωί.

Ο γενικός γραμματέας του RMT Μικ Λιντς χαρακτήρισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της Τρίτης «φανταστική».

skai.gr
sidirodromikanea.blogspot.com