Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Ο νέος σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τα ταξίδια μεταξύ μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων


Δύο από τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης πρόκειται να συνδεθούν με σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας.

Μια απευθείας γραμμή από το Βερολίνο προς το Παρίσι θα μπορούσε να ξεκινήσει τη μεταφορά επιβατών ήδη από τον Δεκέμβριο του 2023, δήλωσε η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF.

Κάνοντας ευκολότερο από ποτέ για τους Ευρωπαίους να εξερευνήσουν τις διάφορες ζωντανές πόλεις σε όλη την ήπειρο – και όλη την τέχνη, το φαγητό και τη μουσική που κάθε έθνος έχει να προσφέρει.

Αυτή τη στιγμή όσοι θέλουν να κάνουν το ταξίδι πρέπει να αλλάξουν τρένο τουλάχιστον μία φορά, είτε στη Φρανκφούρτη, στη Στουτγάρδη ή στο Μάνχαϊμ.

Η διαδρομή, με TGV, θα διαρκέσει επτά ώρες μόλις ξεκινήσει, χρονικό διάστημα που ο Διευθύνων Σύμβουλος της SNCF, Jean-Pierre Farandou πιστεύει ότι θα προσελκύσει τους ταξιδιώτες.

"Είναι λογικό γιατί βλέπουμε ότι οι άνθρωποι δέχονται όλο και μεγαλύτερα  ταξίδια. Υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να περάσουν πέντε ώρες, έξι ώρες, επτά ώρες σε ένα τρένο", είπε στο AFP .

Ο Alain Krakovitch του SNCF είπε ότι η ζήτηση για σιδηροδρομικά ταξίδια υψηλής ταχύτητας δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης στην Ευρώπη και επεσήμανε την επιτυχία των συνδέσεων υψηλής ταχύτητας Παρίσι-Μιλάνο και Παρίσι-Βαρκελώνη ως κίνητρο για τη σύνδεση του Παρισιού με περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα δρομολόγια από το Παρίσι προς το Βερολίνο θα είναι γεμάτα, όπως μέχρι στιγμής ήταν εκείνα από τη γαλλική πρωτεύουσα προς την Ιταλία και την Ισπανία.

.dailystar.co.uk

sidirodromikanea.blogspot.com