Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Παπαδόπουλος για τη σιδηροδρομική Εγνατία: «Ξεκινά η μελέτη για Καλαμπάκα- Ηγουμενίτσα»


Υπέρ της κύρωσης σειράς συμφωνιών αεροπορικών και σιδηροδρομικών υπηρεσιών με τρίτες χώρες τάχθηκε η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια τάχθηκε «κατά πλειοψηφία» υπέρ (1) της «κύρωσης της δι' ανταλλαγής επιστολών συναφθείσας τροποποίησης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας για τις αεροπορικές μεταφορές», (2) της «κύρωσης της Συμφωνίας αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας των Σεϋχελλών», (3) της «κύρωσης Πρωτοκόλλων σχετικών με την τροποποίηση των άρθρων 50 (α) και 56 της Σύμβασης Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας» και (4) της «κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για τη ρύθμιση της σιδηροδρομικής διασυνοριακής κυκλοφορίας».

Με την ευκαιρία της συζήτησης επί των συμφωνιών, ο παριστάμενος υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ξεκινά σήμερα η μελέτη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα-Ηγουμενίτσα, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ξανά ενταχθεί η μελέτη για το έργο Κοζάνη-Σιάτιστα-Γρεβενά-Καλαμπάκα. «Έτσι, με αυτό το έργο, ολοκληρώνεται η σιδηροδρομική Εγνατία», μαζί με τη βελτίωση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Μεταφορών είπε ότι η χθεσινή παρουσία των Ελλήνων βουλευτών στη διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η αυτονόητη και μας κάνει όλους υπερήφανους.

dikaiologitika.gr
sidirodromikanea.blogspot.com
Κάθε παιδί αξίζει μία οικογένεια _ Παιδικά Χωριά SOS


Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox PlayerADVERTISEMENTΑπό την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σπίρτζης, έδωσε συγχαρητήρια στους βουλευτές για τη στάση τους απέναντι στον υπουργό 'Αμυνας της Τουρκίας Χ. Ακάρ, ενώ εξήρε τη σημασία της τήρησης κοινής γραμμής στα εθνικά θέματα «σε αντίθεση με ό,τι κάνατε εσείς, της ΝΔ, όταν είσαστε αντιπολίτευση, που βγάζατε τους "βουκεφάλες" στους δρόμους…».
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος, σημείωσε ότι οι Έλληνες αντιπρόσωποι απάντησαν σημείο προς σημείο στις νέες προκλήσεις του Τούρκου υπουργού 'Αμυνας, ο οποίος, όπως είπε, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εργασίες της συνέλευσης. Οι κκ Λιβανός, Βολουδάκης, Λοβέρδος και Τζάκρη μάς εξέφρασαν όλους με σύνεση, συνεννόηση και εθνική ομοψυχία, είπε ο κ. Μπουκώρος.