Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Το φουτουριστικό τρένο της Ιαπωνίας αποτελεί το πιο luxury κινούμενο ξενοδοχείο του κόσμου. Βίντεο.

Το τρένο Suite Shiki-shima είναι εξοπλισμένο με πολυτελή σαλόνια, δωμάτια και εστιατόριο που θα ζήλευαν τα πιο ακριβά πεντάστερα ξενοδοχεία του κόσμου.

Η τιμή εκκίνησης των 270.000 € (!!!!) ανά άτομο μπορεί να ακούγεται απίστευτη για μια βόλτα με το τρένο, αλλά η υπερπολυτελής αμαξοστοιχία είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό τρένο που μπορεί να έχεις συναντήσει ποτέ στη ζωή σου.

Το JR East's Train Suite Shiki-shima είναι ένα τουριστικό τρένο, πραγματικό ξενοδοχείο, που μεταφέρει τους επιβάτες σε πολυήμερες διαδρομές μέσα από μερικά από τα κορυφαία γραφικά σημεία της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένων των οινοποιείων Yamanashi ή μέσω μιας εξερεύνησης του πολιτισμού των Ainu στο Χοκάιντο.


Το τρένο έχει μέγιστη χωρητικότητα μόλις 34 επιβατών, με 5 βαγόνια ύπνου, 2 βαγόνια ψυχαγωγίας, ένα βαγόνι που αποτελεί το σαλόνι και ένα βαγόνι που προορίζεται για φαγητό. Τα πακέτα που προσφέρονται για τα ταξίδια περιλαμβάνουν ένα ταξίδι μίας διανυκτέρευσης στο Yamanashi και ένα ταξίδι τριών διανυκτερεύσεων στο Χοκάιντο, με το τρένο να αναχωρεί από το σταθμό Ueno του Τόκιο.

Υπάρχουν πολλά να δεις σε ένα από αυτά τα πολυτελή ταξίδια, αν και το ίδιο το τρένο μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά. Για αρχή, θα μπορούσε κανείς να περάσει ώρες κοιτάζοντας το τοπίο από τα παράθυρα των βαγονιών που βρίσκονται στην αρχή και στο τέλος της αμαξοστοιχίας.

Όσον αφορά τα υπνοδωμάτια, κάθε σουίτα είναι εξοπλισμένη με τη δική της ιδιωτική τουαλέτα και ντους. Μερικά δωμάτια έχουν ακόμη και τζακούζι για να μπορεί ο επισκέπτης να απολαμβάνει τη θέα χαλαρώνοντας μέσα στο μπάνιο του, καθώς το τρένο περνά μέσα από μερικά από τα πιο γραφικά τοπία της Ιαπωνίας.

Τα επόμενα διαθέσιμα τρένα για ένα διήμερο ταξίδι μιας νύχτας στο Yamanashi (δίκλινα δωμάτια από 270.000€ ανά άτομο) θα αναχωρήσουν από το Τόκιο στις 8 Οκτωβρίου, 15 Οκτωβρίου, 12 Νοεμβρίου και 26 Νοεμβρίου 2022, ενώ το τρένο για το τετραήμερο, θα αναχωρήσει στις 3 Οκτωβρίου, 17 Οκτωβρίου και 26 Νοεμβρίου 2022. Μπορείτε να κάνεις κράτηση (αν το αντέχει η τσέπη σου) στον επίσημο ιστότοπο του JR East.

queen.gr
sidirodromikanea.blogspot.com