Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Μόναχο: Φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή του κεντρικού σταθμού.




Ο συνασπισμός του δημαρχείου υποβάλλει αίτηση για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Μονάχου.

Αλίκη Μαχαίρα

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στο Μόναχο: Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός ανακαινίζεται και ανακατασκευάζεται πλήρως, και η μετατροπή έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2030.
Η αίθουσα των γραμμών, ωστόσο, θα παραμείνει ανέγγιχτη από τη νέα κατασκευή. Αλλά και η παράταξη του δημοτικού συμβουλίου του SPD/Volt και των Πρασίνων – Rosa Liste βλέπει εδώ μεγάλες δυνατότητες οικολογικής ανάπλασης.
Ένα μεγάλο σύστημα ηλιακής ενέργειας θα μπορούσε να εγκατασταθεί στην επίπεδη οροφή πάνω από τις ράγες.
Μπορεί η Deutsche Bahn να υποχρεωθεί να κατασκευάσει ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου;

Δεν ευθύνεται η πόλη γι’ αυτό, αλλά η Deutsche Bahn.

Το κόμμα καλεί τώρα τον δήμαρχο Dieter Reiter να ξεκινήσει συνομιλίες με τους σιδηροδρόμους υπέρ ενός τέτοιου φωτοβολταϊκού συστήματος.
Επιπλέον, η υπηρεσία σχεδιασμού θα πρέπει να εξετάσει νομικά κατά πόσον η Deutsche Bahn θα μπορούσε ενδεχομένως να υποχρεωθεί να κατασκευάσει ένα τέτοιο σύστημα.
Μέχρι στιγμής, η κατασκευή ενός ηλιακού σταθμού στην οροφή δεν έχει προγραμματιστεί για δομικούς λόγους, γράφουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες στην κοινή πρόταση του δημοτικού συμβουλίου.
Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα σε σιδηροδρομικό σταθμό δεν θα ήταν κάτι καινούργιο. Στον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου, προστέθηκαν 780 φωτοβολταϊκές μονάδες στη γυάλινη οροφή.
Σύμφωνα με τον σιδηρόδρομο, το σύστημα αυτό παρέχει 160.000 κιλοβατώρες ετησίως.

grland.info
sidirodromikanea.blogspot.com