Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Διεθνή σιδηροδρομικά δρομολόγια

Το πρόβλημα με τις διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις αναφέρει σε επιστολή του φίλος αναγνώστης ο οποίος δεν παραλείπει να επισημάνει και τις περικοπές των δρομολογίων στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή του ο αναγνώστης αναφέρει:

"Αυτές τις μέρες προσπαθώ να σχεδιάσω ένα καλοκαιρινό ταξίδι στη Βουλγαρία. Χθες βρέθηκα στο Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα και σκέφτηκα να ρωτήσω στη θυρίδα πληροφοριών σχετικά. Η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχουν για την ώρα διεθνείς συνδέσεις, ούτε καν κάποια ενημέρωση. Η ιδιωτική, λοιπόν, εταιρεία, η οποία επιδοτείται για τα πάντα, που στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη έχει αφήσει 4-5 δρομολόγια την ημέρα, ταυτόχρονα λειτουργώντας με τη λογική του κέρδους στην ίδια γραμμή διέκοψε τα φθηνότερα δρομολόγια, στερεί από τους αδύναμους οικονομικά τη δυνατότητα ενός "εύκολου" ταξιδιού μεταξύ των δύο πόλεων. Θα μπορούσα να σας αναφέρω και άλλες παρατηρήσεις, όμως θέλω να καταλήξω.

Για ποιο λόγο αρνούνται άραγε να επαναλειτουργήσουν τις διεθνείς συνδέσεις τουλάχιστον προς τις γειτονικές χώρες. Έλληνες αλλά και επισκέπτες προς τη χώρα μας σίγουρα θα αναζητήσουν την εναλλακτική του σιδηροδρόμου για το ταξίδι τους.

sidirodromikanea.blogspot.com