Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Καλοτάξιδα να είναι τα νέα μας τρένα Αλλά…

Χωρίς αμφιβολία η δρομολόγηση των νέων συρμών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει αλλάξει το δυσμενές κλίμα που επικρατούσε μέχρι σήμερα και που δίκαια οι επιβάτες διαμαρτύρονταν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες της.

Όμως έχουμε να διανύσουμε πολύ ακόμη δρόμο για να φτάσουν τα τρένα μας σε ένα ευρωπαϊκό επίπεδο, από πλευράς ταχύτητας. Δεν γίνεται τα τρένα μας να καλύπτουν την απόσταση Αθήνα –Θεσσαλονίκη στο ίδιο χρόνο που τον κάλυπταν πριν από 20 χρόνια.

Μέχρι όμως να γίνει κάτι παραπάνω με τις ταχύτητες μπορούν σήμερα να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες. Όπως παραδείγματος χάρη η παροχή ιντερνέτ στα τρένα. Αν δεν κάνουμε λάθος αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργείο υποδομών, όποτε κάτι πρέπει να κάνει και μάλιστα σύντομα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πλευρά της πρέπει να δει το θέμα της πληρότητας των τρένων της. Καλή είναι οι νέοι συρμοί αλλά χρειάζεται μια διαφορετική τιμολογιακή πολίτικη για να επιλέξουν οι επιβάτες τους νέους συρμούς. Η τιμολογιακή πολίτικη πρέπει να περιλαμβάνει και σημαντικές εκπτώσεις σε ομάδες πληθυσμού, όπως είναι οι φοιτητές, οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, υπερήλικες και καθώς άλλες κατηγορίες πολιτών που αδυνατούν να καταβάλουν το υψηλό τίμημα των εισιτηρίων.

Ελπίζουμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Υπουργείο Υποδομών θα κάνουν το καλύτερο για τους επιβάτες των Ελληνικών σιδηροδρόμων

Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com