Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας- Βόλου ζητούν απόδημοι Ηπειρώτες και Θεσσαλοί!

Το αίτημα για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου βρήκε συμμάχους. Κι αυτοί προέρχονται από την όμορη περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Η ιστορία του τρένου στην Ήπειρο, συμπληρώνει πάνω από έναν αιώνα και σίγουρα αποτελεί το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.

Μελέτες που έγιναν και η τύχη τους αγνοείται και άλλες που έχουν εξαγγελθεί αλλά δεν φαίνεται να προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη της σιδηροδρομικής σύνδεσης αποτελεί από τα ζητήματα που μένουν σε εκκρεμότητα και σκοντάφτει στο υψηλό κόστος.

Αυτή την φορά το αίτημα γίνεται πολύ συγκεκριμένο και αφορά στην ανάγκη σιδηροδρομικής σύνδεσης των λιμένων Ηγουμενίτσας και Βόλου.

Τίθεται από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικών.

Οι δύο παγκόσμιες οργανώσεις, όπως σημειώνουν «οραματίζονται και προτείνουν τη σιδηροδρομική σύνδεση των δύο λιμανιών ΒΟΛΟΥ με ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Μια υπερταχεία «μεσογειακή γέφυρα» θα μπορούσε να συνδέσει σιδηροδρομικά το ΑΙΓΑΙΟ με το ΙΟΝΙΟ μέσα σε λίγες ώρες.

Το σχέδιο θα αναπτύξει τόσο τις τουριστικές όσο και τις εμπορικές σχέσεις της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και γενικότερα της Ελλάδος και θα είναι ένα διαμάντι του.

Πρόκειται για ένα έργο υψίστης αναγκαιότητας, τόσο για την πόλη της Ηγουμενίτσας, όσο και για το λιμάνι του Βόλου καθώς και των ενδιάμεσων πόλεων και θα αποτελέσει κεντρικό έργο του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου. Οι δύο παγκόσμιες Συνομοσπονδίες δεσμεύτηκαν να προωθήσουν το κοινό τους αίτημα προς κάθε κατεύθυνση».

epiruspost.gr
sidirodromikanea.blogspot.com