Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Τα τριήμερα και ο Οδοντωτός εκτόξευσαν τα Καλάβρυτα και την Ανατολική Αιγιάλεια

Συνεχείς κρατήσεις από το Διακοπτό και μετά στην διαδρομή του τρένου...

Τρία τριήμερα «φωτιά» (Πάσχα Καθολικών 15-18/4, Ορθόδοξο Πάσχα (23-25/4) και Πρωτομαγιά (30/4-2/5) από άποψη επισκεψιμότητας ξένων αλλά και Ελλήνων τουριστών που «κατακλύζουν» το τρενάκι αλλά και όλα τα καταλύματα και ενοικιαζόμενες κατοικίες (AirBNB) στη διαδρομή του Τρένου, από το γραφικό Διακοπτό έως και τα Καλάβρυτα!

«Υπάρχει μεγάλη κίνηση, αμφίδρομα από Διακοπτό προς Καλάβρυτα και Καλάβρυτα προς Διακοπτό, η οποία έχει ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή Ανατολικής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Πολλοί ξένοι τουρίστες έρχονται για τα Καλάβρυτα, το Μουσείο Ολοκαυτώματος και τις Ιστορικές Μονές της περιοχής.

Μετά το Πάσχα των Καθολικών, ήρθε το Ορθόδοξο με το τρενάκι να είναι πλήρες. Με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς περνάμε σε μια πλήρη τουριστική και εκδρομική περίοδο μέχρι και τα τέλη Μαΐου.

Πολλοί είναι οι Έλληνες και ξένοι που έχουν αναθερμάνει το ενδιαφέρον τους μετά την προβολή της Ταινίας «Καλάβρυτα 1943» αλλά και τα ντοκιμαντέρ για το Τρενάκι, σε συνδυασμό με την ιστορικότητα της περιοχής και το Ολοκαύτωμα που προέβαλαν διεθνώς COSMOTE και ΕΡΤ.

Αναμένουμε από τους δήμους να στηρίξουν την περιοχή με τουριστικές καμπάνιες προκειμένου να μην ξεθωριάσει το τουριστικό ενδιαφέρον και βέβαια προς την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επενδύσει τόσο στην προβολή όσο και στην αύξηση των δρομολογίων καθώς, όσο δεν υπάρχουν εισιτήρια, ο κόσμος μπορεί να απογοητευτεί» αναφέρει στη «Γνώμη» ο Γιάννης Καραπαναγιώτης πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Σιδηροδρόμου.

Στις 22 Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθεί και το φετινό 42ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού. Την όλη διοργάνωση έχει ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης Και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων.

Για φέτος οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Μαΐου 2022. Στις 21/5 ημέρα Σάββατο, προγραμματίζονται εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα και στις 22/5 ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.

patrasevents.gr
sidirodromikanea.blogspot.com