Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Η κατασκευή νέας πεζογέφυρας στους Αμπελόκηπους στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ.

Στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό της κατασκευής νέας πεζογέφυρας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Αμπελοκήπων φαίνεται ότι …ωριμάζει για την υλοποίηση του.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2020 γράφαμε με τίτλο:

Πεζογέφυρα Επταλόφου: Ήρθε η ώρα αντικατάστασή της ;


Περισσότερα από δέκα χρόνια ο δήμαρχος Αμπελοκήπων έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να πείσει του αρμόδιους τόσο του υπουργείου Υποδομών όσο και τις ηγεσίες του ΟΣΕ για την αναγκαιότητα αντικατάστασης της πεζογέφυρα που διέρχεται πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές και ενώνει την Επτάλοφο με την Μοναστηρίου.

Πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο και του εξέθεσε το θέμα της αντικατάστασης της παλαιάς μεταλλικής πεζογέφυρας με νέα σύγχρονη μεταλλική πεζογέφυρα που θα πλήρη όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ασφαλή διέλευση των πεζών και προσβασιμότητας στα άτομα των ΑΜΕΑ. 
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατανόηση και την αποδοχή αυτού του χρόνιου αιτήματος τόσο από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και από την διοίκηση της ΟΣΕ. 

Τώρα δεν παραμένει τίποτα άλλο πάρα την ένταξη του έργου στις προτεραιότητες του ΟΣΕ ώστε το έργο να υλοποιηθεί. Το ερώτημα είναι, θα ενταχθεί το έργο ως έργο προτεραιότητας η θα τεθεί σε δεύτερη μοίρα και αυτό το λέμε διότι η νέα ηγεσία του Οργανισμού έχει παραλάβει μια «προίκα» χρόνιων προβλημάτων που απαιτούν άμεσες και γρήγορες λύσεις, όπως παραδείγματος χάρη της ριζικής ανακαίνισης του επιβατικού σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης που ολοένα μετατρέπεται σε σταθμό ερείπιο… 


Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea.blogspot.com