Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Συγκλονιστική μαρτυρία: Ο Γολγοθάς Λαρισαίων εκπαιδευτικών κι εργαζόμενων που μετακινούνται καθημερινά με το τρένο – «Μας φέρονται σα ζώα…»

Με ένα εξαιρετικά περιγραφικό και αφοπλιστικό τρόπο, εκπαιδευτικός που κάνει καθημερινά το δρομολόγιο Λάρισα προς Λεπτοκαρυά, για την εργασία της, περιγράφει τον ασύλληπτο Γολγοθά που βιώνει η ίδια, οι συνάδελφοί της και άλλοι εργαζόμενοι που κάνουν το δρομολόγιο μέχρι Θεσσαλονίκη.

Διαρκείς καθυστερήσεις, απαρχαιωμένα τρένα σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον, βαγόνια που πιάνουν φωτιά, είναι μερικά από τα όσα καταμαρτυρά. Βέβαια δεν είναι ο πρώτος, ούτε και ο τελευταίος πολίτης του οποίου δημοσιεύουμε την καταγγελία για την τραγική κατάσταση με τον ΟΣΕ. Το ζήτημα βέβαια είναι, ένας, έστω ένας εισαγγελέας δεν έχει ακούσει, δεν έχει δει καμία από τις καταγγελίες; Δεν έχει ταξιδέψει ποτέ με το τρένο από Λάρισα για Θεσσαλονίκη;
Διαβάστε τη συγκλονιστική καταγγελία: «Για μια ακόμη φορά τα προβλήματα με την ΤΡΕΝΟΣΕ συνεχίζονται σας στέλνω εκ μέρους των εκπαιδευτικών και εργαζομένων που μετακινούμαστε από Λάρισα προς Λεπτοκαρυά και επίσης ως τη Θεσσαλονίκη και ενδιάμεσους σταθμούς.
Λόγω των καθυστερήσεων αναγκαστήκαμε να παίρνουμε το πρώτο πρωινό τρένο, φεύγουμε απ’ τα σπίτια μας στις 5.10 το πρωί και είμαστε Λεπτοκαρυά τουλάχιστον μιάμιση ώρα νωρίτερα στη δουλειά, γιατί πάντα φτάναμε με καθυστέρηση.
Το πρόβλημα όμως με τις καθυστερήσεις συνεχίζεται και στα μεσημεριανά δρομολόγια. Είμαστε 12 ώρες εκτός σπιτιού για να κάνουνε ένα εξάωρο εργασίας, πληρώνουμε μηνιαία κάρτα ή εισιτήρια για δρομολόγιο προαστιακού και ταξιδεύουμε με τρένα 30ετιας, όχι μόνο φτάνουμε αργά, αλλά μέσα σε ανθυγιεινό περιβάλλον διακινδυνεύοντας κάθε μετά την ίδια μας τη ζωή, αφού οι συγκεκριμένες αμαξοστοιχίες πιάνουν συχνά φωτιά με επιβάτες μέσα, μια σπάνε τα κλειδιά από κάτω, ή ακόμα υπάρχει και κίνδυνος εκτροχιασμού.
Για άλλη μια φορά μας φέρονται σε να είμαστε ζώα, αρκεί να τα πάνε σε κάποιο προορισμό. Η Ελλάδα για άλλη θα φορά είναι μόνο από Αθήνα και κάτω. Στέλνουν τις αμαξοστοιχίες εκεί και εδώ τα ζώα δεν πειράζει ας πηγαινοέρχονται με ότι να ναι. Κάνουμε παράπονα είτε για καθυστέρηση, για αποζημίωση λόγω καθυστερήσεων έστω και μια μέρα αναπλήρωσης στην κάρτα μας, για τις παλιές αμαξοστοιχίες, αλλά δυστυχώς αποτέλεσμα κανένα. Αν πάρουμε απάντηση έπειτα από μια αποστολή παραπόνων θα είναι μετά από παρά πολύ καιρό και αποτέλεσμα μηδέν.
Ειλικρινά θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι αυτοί στο υπουργείο και στην κυβέρνηση που δεν κάνουν κάτι και όχι να ντρεπόμαστε εμείς που μένουμε στην τριτοκοσμική πλέον Ελλάδα εν έτει 2022.
Δυστυχώς εδώ και δυο με τρία χρόνια δεν βρήκαμε λύση ούτε άκρη με το θέμα τρένο και μετακινήσεις. Το μόνο που συνεχίζεται είναι η κοροϊδία από την ΤΡΕΝΟΣΕ και τους υπαλλήλους της, φτάνουνε σπίτι μετά από 12 ώρες απουσίας εργαζόμενοι σε απόσταση μισής ώρας απτό σπίτι μας και φυσικά να φοβόμαστε για τη ζωή μας.

Μόνο στη Λεπτοκαρυά οι υπάλληλοι εξυπηρετούν όσο μπορούν εμάς που πηγαίνουμε εκεί και όχι μόνο αφού από Λάρισα μέχρι Θεσσαλονίκη μόνο Λεπτοκαρυά σηκώνουν τηλέφωνο και παίρνουν τηλέφωνο να μας εξυπηρετήσουν σχετικά με τα δρομολόγια. Δεν ίδρωσε ούτε ιδρώνει κανενός το αυτί.

Όλοι είμαστε αγανακτισμένοι και κουρασμένοι σε καθημερινή βάση. Κοιτάμε μπροστά λένε πάμε μπροστά λένε. Δυστυχώς πάμε πίσω, όσο πιο πίσω γίνεται.

Είμαστε άνθρωποι, είμαστε εργαζόμενοι που πληρώνουμε να πάμε στη δουλειά, είμαστε γονείς, σύζυγοι, φοιτητές κτλ. Ευχαριστώ πολύ!!!»

onlarissa.gr
sidirodromikanea.blogspot.com