Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Η Alstom εξασφαλίζει συμβόλαιο συντήρησης ελκτικών μηχανών στην Ευρώπη

Ο γαλλικός κατασκευαστής τροχαίου υλικού Alstom κέρδισε μακροπρόθεσμο συμβόλαιο συντήρησης από τον όμιλο Alpha Trains για 70 ελκτικές μηχανές.

Στο πλαίσιο της οκταετούς σύμβασης, η Alstom είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση μέρους του στόλου μηχανών της Alpha στον ευρωπαϊκό διάδρομο.

Ο διευθύνων σύμβουλος υπηρεσιών Alstom Benelux Frank Strik δήλωσε: «Για την Alstom, αυτή η ενισχυμένη συνεργασία είναι μια ευκαιρία να βελτιστοποιήσει τη σχέση της με την Alpha Trains και να ενισχύσει περαιτέρω το τμήμα υπηρεσιών συντήρησης και να αξιοποιήσει το αναπτυσσόμενο δίκτυο συντήρησης της ΕΕ».

Στη Μπενελούξ, οι τοποθεσίες στην Αμβέρσα και τη Μπριζ καθώς και η αποθήκη στο Ρότερνταμ θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση αυτών των μηχανών.

Η Alstom δήλωσε ότι οι τοποθεσίες παρέχουν μια μεγάλη ομάδα δραστηριοτήτων σε όλους τους τύπους σιδηροδρομικών οχημάτων.

Με περισσότερους από 400 υπαλλήλους, οι δραστηριότητες της Benelux Services καλύπτουν όλους τους τύπους συντήρησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος ατμομηχανών της Alpha Trains, Fernando Pérez, δήλωσε: «Η συμφωνία εγγυάται την υψηλή ποιότητα συντήρησης της Alstom, επιτρέποντας στην Alpha Trains να προσφέρει την καλύτερη αξιοπιστία και διαθεσιμότητα των ατμομηχανών Traxx στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη».

Η Alpha Trains, η οποία είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία λειτουργικής μίσθωσης και διαχείρισης τροχαίου υλικού, απασχολεί περίπου 130 άτομα στις διάφορες εγκαταστάσεις της στο Λουξεμβούργο, την Αμβέρσα, την Κολωνία, τη Μαδρίτη, το Παρίσι και τη Βαρσοβία.

Ο στόλος της εταιρείας με περισσότερα από 850 βαγόνια και ατμομηχανές χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε 22 ευρωπαϊκές χώρες από πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Πρόσφατα, η Alstom εξασφάλισε συμβόλαιο 700 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Μεταφορών της Αυστραλίας Victoria για την παράδοση 100 τραμ επόμενης γενιάς (NGT) χαμηλού ορόφου Flexity.

railway-technology.com
sidirodromikanea.blogspot.com