Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Φωτογραφία του μετρό της Μόσχας από την εποχή της ΕΣΣΔ προκάλεσε διαμάχη στους Ρώσους

Μια φωτογραφία από την εποχή της ΕΣΣΔ από το μητροπολιτικό μετρό ώθησε τους χρήστες του Διαδικτύου να διαφωνήσουν. Η συζήτηση ξέσπασε στο κανάλι Telegram «Παλιά Μόσχα».

Maria Ryurikova

Η εικόνα δείχνει επιβάτες να κάθονται στο βαγόνι με βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά στα χέρια τους. Οι Ρώσοι συζήτησαν τη δημοφιλή άποψη ότι οι κάτοικοι της ΕΣΣΔ ήταν το πιο αναγνωστικό έθνος στον κόσμο. «Οι παλιοί μου γνωστοί από τη διανόηση λένε ότι αυτό είναι μύθος», αρνήθηκε αυτή τη δήλωση ένας από τους σχολιαστές. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έζησαν τη σοβιετική εποχή υποστήριξαν αυτό.

Κάποιος είπε ότι στην ΕΣΣΔ διάβαζαν πραγματικά πολύ, αλλά λόγω λογοκρισίας, η ποιότητα της δημοσιευμένης βιβλιογραφίας δεν ήταν πολύ υψηλή. «Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή στερηθήκαμε πολλά από τα παγκόσμια λογοτεχνικά αριστουργήματα», έγραψε ένας χρήστης. Του αντιτάχθηκαν ότι υπήρχε ένα δημοφιλές περιοδικό «Ξένη Λογοτεχνία», που δημοσίευε έργα συγγραφέων από πολλές χώρες του κόσμου. «Και εκτός από τα «παγκόσμια αριστουργήματα» δεν υπήρχε τίποτα να διαβάσετε;» - εξοργίστηκαν στα σχόλια, ονομάζοντας ονόματα σοβιετικών συγγραφέων, συμπεριλαμβανομένων των αδελφών Strugatsky.

Παλαιότερα, μια φωτογραφία σοβιετικών παλαιοβιβλιοπωλείων έκανε τους Ρώσους να διαφωνούν για την αγάπη τους για το διάβασμα.

moslenta.ru
sidirodromikanea.blogspot.com