Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Η Σερβία εγκαινιάζει τον πρώτο σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας με οικονομική και τεχνολογική στήριξη της Κίνας.


Η ανακατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Βουδαπέστης και Βελιγραδίου ήταν μέρος του «εμβληματικού έργου» που ενισχύει την παρουσία της Κίνας στα Βαλκάνια.

Ενώ ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί προσεκτικά τις συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η Σερβία προετοιμάζεται για τα εγκαίνια του πρώτου τμήματος του νέου σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας. Το τμήμα μήκους 75 χιλιομέτρων συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Σερβίας, το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ. Είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου, εν εξελίξει έργου για τη σύνδεση του Βελιγραδίου με την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη.

Πριν από τα επίσημα εγκαίνια του σιδηροδρόμου, βαριά μηχανήματα κάνουν μερικές τελευταίες πινελιές σε έναν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στα περίχωρα του Βελιγραδίου. Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι ο σιδηρόδρομος είχε πιστοποίηση ΕΕ και φυσικά οι μηχανοδηγοί εξοικειώνονται με τη νέα διαδρομή.

Η γραμμή περιλαμβάνει ένα τμήμα 184 χιλιομέτρων στη Σερβία και 166 χιλιόμετρα στην Ουγγαρία και έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τους χρόνους ταξιδιού μεταξύ Βελιγραδίου και Βουδαπέστης από οκτώ ώρες σε λιγότερο από τρεις ώρες. Επί του παρόντος, ορισμένες ταχύτητες γραμμής στη διαδρομή είναι τόσο χαμηλές όσο 60 χιλιόμετρα την ώρα (km/h). Όταν είναι πλήρως λειτουργικά, τα τρένα υψηλής ταχύτητας μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητα έως και 200 ​​km/h ως μέρος της σύμβασης ύψους 370,4 εκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκε στην China Civil Engineering και στην China Railway.

newseu.cgtn.com
sidirodromikanea.blogspot.com