Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Γερμανία: Η εταιρεία των σιδηροδρόμων ετοιμάζεται για πώληση της θυγατρικής logistics, έναντι 20 δισ. ευρώ


Η κρατική εταιρεία των σιδηροδρόμων της Γερμανίας (Deutsche Bahn) είναι σε συζητήσεις για τη μονάδα μεταφορών και logistics που κατέχει, την DB Schenker, θέλοντας να συγκεντρώσει ένα ποσό 20 δισ. ευρώ από το deal.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η πώληση της DB Schenker θα μπορούσε να γίνει είτε με απευθείας πώληση είτε με είσοδο της στο γερμανικό χρηματιστήριο, με την διοίκηση της Deutsche Bahn να εργάζεται με νομικούς συμβούλους και στελέχη της αγοράς με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του 2022.

Η Schenker σημείωσε άνοδο των κερδών της και των διακινούμενων προϊόντων της μέσα στην πανδημία του κορονοϊού. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 630 εκατ. ευρώ για το α' εξάμηνο του 2021 (ιστορικό υψηλό), παρά της ζημίες 975 εκατ. ευρώ που κατέγραψε η μητρική της, Deutsche Bahn, για το ίδιο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, η Schenker απασχολεί 74.500 υπαλλήλους σε 2.100 τοποθεσίες παγκοσμίως.

Η ανταγωνίστρια της από τη Δανία, DSV, έχει αναφέρει πως θα ενδιαφερόταν για εξαγορά της γερμανικής εταιρείας εάν το Βερολίνο αποφασίσει να πουλήσει το σύνολο ή μέρος της Schenker.

insider.gr
sidirodromikanea.blogspot.com