Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Τριφυλία: Στον ΟΣΕ ο Λεβεντάκης για το χώρο Σταθμού Κυπαρισσίας

Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού είχε προχθές στην Αθήνα ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, όπως αναφέρει σε ενημερωτική επιστολή στο facebook.

Στην επιστολή που δημοσιεύθηκε προχθές το απόγευμα αναγράφεται: «Συνάντηση πραγματοποίησα σήμερα (σ.σ. προχθές), στην Αθήνα, με τον πρόεδρο Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Σπυρίδωνα Πατέρα, καθώς και με τον αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου & εκτελεστικό μέλος του ΟΣΕ, κ. Θανάση Κοτταρά. Και κατόπιν αυτής, σας ενημερώνω πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, προκειμένου να επιτύχουμε την ανάπλαση και αξιοποίηση της περιοχής του περιβάλλοντος χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κυπαρισσίας.

Σκοπός της παρέμβασης αυτής θα είναι η βελτίωση της ποιότητας του χώρου αυτού, όπως και η αισθητική αναβάθμισή του, που αποτελεί ζητούμενο πολλών ετών, για την πόλη και τους κατοίκους της Κυπαρισσίας.

Στα σχέδιά μας είναι ο καθαρισμός, ο φωτισμός, η δενδροφύτευσή του και η δημιουργία σε αυτόν παιδικής χαράς, περιπατητικών διαδρόμων, χώρων στάθμευσης και χώρων αναψυχής, προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου μας».

Θυμίζεται ότι, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στις 20 Νοεμβρίου 2019 ο κ. Λεβεντάκης είχε αναφέρει επί λέξει: «Σε λίγες μέρες θα είμαι στην ευχάριστο θέση, μπορώ από τώρα να σας πω ότι παραχωρήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο χώρος στο Δήμο. Με προσπάθειες δικές μου, προσωπικές, και κάποιες παρεμβάσεις άλλων, πολιτικών. Σε λίγες μέρες θα ’χουμε το χαρτί ότι μας παραχωρείται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποκάτω να την εκμεταλλευτούμε εμείς, να την αξιοποιήσουμε, να γίνει ένα παρκινγκ μεγάλο εκεί, οπότε θα πορεύονται και θα βολεύονται όλοι οι Κυπαρισσιώτες κι όλοι οι επισκέπτες, τ’ αυτοκίνητά τους, γιατί η πόλη πρέπει να μπορεί να γίνει λειτουργική, να περπατούν οι άνθρωποι χωρίς φόβο…».

Ακολούθως, το μεσημέρι της 27ης Νοεμβρίου 2019 στο facebook δημοσιεύθηκε ενημερωτική και ευχαριστήρια επιστολή του κ. Λεβεντάκη, που εστάλη και στα ΜΜΕ, για «παραχώρηση του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κυπαρισσίας στο Δήμο μας». Μεταξύ άλλων, σε αυτή αναφερόταν επί λέξει: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω, με την παρούσα, ότι σήμερα ολοκληρώθηκαν οι επαφές μου με τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και αποφασίστηκε η παραχώρηση του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κυπαρισσίας στο Δήμο μας…».

tharrosnews.gr
sidirodromikanea.blogspot.com