Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία: Αποκατάσταση κυκλοφορίας στις συγκοινωνίες


Σταδιακή ήταν η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους του λεκανοπεδίου χθες, με αποτέλεσμα και η κίνηση των οδικών συγκοινωνιακών μέσων να ακολουθεί τη διαδικασία διάνοιξης των δρόμων.

Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό η κυκλοφορία διεξαγόταν σε όλο το δίκτυο από χθες το πρωί, με μερικές εξαιρέσεις, ενώ λίγο μετά τις 3 μ.μ. λύθηκαν όλα τα προβλήματα. 

Αλεξάνδρα Κασσίμη

Σταδιακή ήταν η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους του λεκανοπεδίου χθες, με αποτέλεσμα και η κίνηση των οδικών συγκοινωνιακών μέσων να ακολουθεί τη διαδικασία διάνοιξης των δρόμων. Με δεδομένο ότι η χθεσινή ημέρα είχε κηρυχθεί ημέρα αργίας, τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών) εκτελούνταν με πρόγραμμα αργιών και Κυριακών. Τα λεωφορεία και τρόλεϊ των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) βγήκαν από το πρωί στους δρόμους όπου αυτό κατέστη εφικτό. Ειδικότερα, χθες δρομολογήθηκαν συνολικά 710 οχήματα. Οι επόπτες των ΟΣΥ είχαν προχωρήσει σε αυτοψίες κατά μήκος των δρομολογίων της εταιρείας προκειμένου να διαπιστώσουν από ποια σημεία μπορούσαν να διέλθουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, της Κηφισιάς, της Πεντέλης, των Αχαρνών, της Φυλής και των Θρακομακεδόνων. Ωστόσο, ακόμα και σε περιοχές με σποραδικά προβλήματα στο οδόστρωμα αποφασίστηκε η εκτέλεση δρομολογίων, έστω τμηματικά.

Ως προς τα μέσα σταθερής τροχιάς, η κυκλοφορία της γραμμής 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) ξεκίνησε σταδιακά το πρωί από τον Πειραιά έως τον σταθμό «Ειρήνη». Οι εργασίες εκχιονισμού των γραμμών του ηλεκτρικού συνεχίζονταν από προχθές, ωστόσο το τμήμα του δικτύου από την «Ειρήνη» έως την Κηφισιά είχε σοβαρά προβλήματα, καθώς βρίσκεται βορειότερα. Από τις 2.30 το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο σύνολο του δικτύου της γραμμής 1 του μετρό και τα δρομολόγια διεξάγονταν από τον Πειραιά έως την Κηφισιά.

Τα λεωφορεία και τρόλεϊ των ΟΣΥ βγήκαν από το πρωί χθες στους δρόμους όπου αυτό κατέστη εφικτό.

Ως προς τις γραμμές 2 και 3 του μετρό, η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά σε όλο το δίκτυο από χθες το πρωί. Εξαίρεση αποτελούσαν οι συρμοί που κινούνταν από και προς το αεροδρόμιο, που δεν πραγματοποιούσαν στάση στους σταθμούς «Παλλήνη», «Κάντζα» και «Κορωπί». Οι συρμοί δεν έκαναν στάση στους παραπάνω σταθμούς λόγω προβλημάτων στις αποβάθρες, οι οποίες ήταν καλυμμένες από χιόνι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω σταθμοί αποτελούν αρμοδιότητα του ΟΣΕ και όχι της εταιρείας ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες). Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, οι συρμοί της γραμμής 3 του μετρό προς και από το αεροδρόμιο πραγματοποιούσαν στάση στο Κορωπί και κινούνταν χωρίς στάση στους σταθμούς «Παλλήνη» και «Κάντζα», ενώ λίγο πριν από τις 3 μ.μ. δόθηκαν σε λειτουργία οι σταθμοί «Κορωπί» και «Κάντζα». Λίγο μετά τις 3 μ.μ. λειτουργούσαν πλέον όλοι οι σταθμοί της γραμμής 3 του μετρό.

Με περιορισμένες περικοπές ξεκίνησε τα δρομολόγιά του το τραμ χθες, καθώς στη γραμμή 6, Σύνταγμα – Πικροδάφνη, τερματικός σταθμός ήταν η στάση «Λ. Βουλιαγμένης» και στη γραμμή 7, Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος, τερματικός σταθμός ήταν η στάση «Κολυμβητήριο». Το μεσημέρι αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη γραμμή 7.

kathimerini.gr
sidirodromikanea.blogspot.com