Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΗΠΑ: Χιλιάδες όπλα κλάπηκαν από σιδηροδρομικό κοντέινερ

Δεκάδες χιλιάδες όπλα κλάπηκαν από ένα κοντέινερ που μετέφερε τρένο της Union Pacific στο Λος Άντζελες. Η αστυνομία του Λος Άντζελες λέει ότι το περιστατικό συνέβη νωρίτερα αυτό το μήνα.

 «Οι άνθρωποι... έσπασαν κοντέινερ και έκλεψαν δεκάδες χιλιάδες όπλα», είπε ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες (LAPD) του LAPD, Μισέλ Μουρ, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστυνομίας. Μετά την κλοπή των όπλων, εθεάθησαν άνθρωποι να σκορπίζουν πακέτα με σκισμένα όπλα σκορπισμένα στις σιδηροδρομικές γραμμές. Ο κυβερνήτης Gavin Nusom, που είδε αυτή την άποψη, τη συνέκρινε με μια «χώρα του Τρίτου Κόσμου», κάτι που ήταν αμφιλεγόμενο.

Ο επικεφαλής του LAPD Μάικλ Μουρ είπε ότι οι άνθρωποι εκμεταλλεύονταν τη μεταφορά αυτών των κοντέινερ, τα οποία δεν είχαν αστυνομία ή άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, και ανησυχούσαν για το αν η πόλη θα γίνει ξανά πηγή βίας. Δεν μπορούσα να πω πόσα όπλα κλάπηκαν από τη σιδηροδρομική αποθήκη στο Λίνκολν Χάιτς. Τα όπλα μεταφέρθηκαν σε πολλά κοντέινερ.

Η έρευνα διεκπεραιώνεται από την Union Pacific Rail Company. Εν τω μεταξύ, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα. Η κλοπή έγινε καθώς εικόνες από drone με ανθρώπους που κουβαλούσαν όπλα κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

asianetnews.com
sidirodromikanea.blogspot.com