Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Αγανακτισμένοι οι επιβάτες του τρένου που έχει εγκλωβιστεί στην Οινόη

Η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ακινητοποιήθηκε στο ύψος της Οινόης λόγω του όγκου του χιονιού.

Η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε εκεί το μεσημέρι της Δευτέρας, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και έκτοτε βρίσκονται στο κρύο και χωρίς ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι θα επιστρέψουν στην Αθήνα με λεωφορεία, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν είναι εφικτό για όλους.

Ορισμένοι έχουν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής ενώ άλλοι παραμένουν έξω από το τρένο. Με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα για να πάρουν τουριστικό λεωφορείο για τον προορισμό τους.

Αυτό όμως βρίσκεται στα ΚΤΕΛ και δεν του επιτρέπεται να περάσει για να τους παραλάβει.

Η υπομονή τους τελειώνει και η «Οδύσσεια» τους συνεχίζεται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μία κυρία περιέγραψε τι έχει συμβεί όλες αυτές τις ώρες.

«Ξεκινήσαμε από την Αθήνα εχθές με την αμαξοστοιχία 56 στις 15.40. Στις 16.40 βγάζουν ανακοίνωση ότι θα υπάρξει μια ώρα καθυστέρηση λόγω βλάβης. Η μία ώρα έγινε δύο, δεν μας ανακοίνωναν τίποτα. Μετά από 4 ώρες είπαν ότι υπήρχε ένα ατύχημα, είχε πέσει ένα αυτοκίνητο και κλαδιά στις γραμμές 1 χλμ έξω από τη Λιβαδειά. Μετά είπαν ότι πήγε μηχανή να απομακρύνει τα δέντρα και έπεσε πάνω στο παλιό τρένο. Το ατύχημα είχε τραυματίες, τους πήγαν στο κέντρο υγείας Λιβαδειάς. Μετά δεν μας ανακοίνωναν τίποτα, ήμασταν στην αναμονή. Ηλικιωμένοι, μωρά, άρρωστοι άνθρωποι. Κι εγώ είμαι με 65% αναπηρία», είπε αγανακτισμένη.

Ένας άλλος επιβάτης, σημείωσε: «Είκοσι ώρες ήμασταν μέσα εγκλωβισμένοι, δεν υπήρχε στο κυλικείο καθόλου φαγητό, τελικά έφερε η αστυνομία φαγητό πρώτα για τα μωρά και μετά για εμάς. Στο τέλος δεν υπήρχε ούτε νερό. Καμία ενημέρωση ως το πρωί. Στις 8.30 πέρασε ένας επιβάτης και είπε να εκκενώσουμε το τρένο. Η γραμμή δεν είναι καθαρισμένη από τα χιόνια. Κατεβαίνουμε εδώ στον σταθμό, πάμε στο μαγαζάκι που δεν έχει καν τουαλέτα. Εγώ και 2-3 άλλα άτομα επειδή δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα περιμένουμε πότε θα ανοίξει η γραμμή για να πάμε στα μέρη μας», πρόσθεσε η επιβάτης.

«Μας άδειασαν έξω στο κρύο για να μην έχουν ευθύνη», είπε για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένας άλλος.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι δεν τους έχει δοθεί καν ένα μπουκάλι νερό ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

tovima.gr
sidirodromikanea.blogspot.com