Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα σχολεία, Δημόσιο, Μέσα Μεταφοράς


Τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» παραμένουν, ως εκ τούτου για ακόμη μία μέρα θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες και εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, το Δημόσιο στην Αττική και σε όποιες ακόμη περιοχές κριθεί απαραίτητο θα λειτουργήσει με τηλεργασία και σήμερα Παρασκευή.


Παράλληλα, τα σχολεία θα παραμείνουν για ακόμη μία μέρα κλειστά, με τους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κλειστό το Δημόσιο -Συστάσεις για τηλεργασία

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, εξακολουθεί να ισχύει η ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στο Δημόσιο και για σήμερα στους δήμους της χώρας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που έπληξε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και θέτοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα και για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022».

Με τηλεκπαίδευση την Παρασκευή όλα τα σχολεία στην Αττική

Επίσης, με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και σήμερα τα σχολεία στην Αττική, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίδα».
Την απόφαση έλαβε η Περιφέρεια Αττικής, μετά από διαβούλευση με τους δημάρχους Αττικής «και αφού αξιολογήθηκαν οι δυσκολίες που επικρατούν σε αρκετές περιοχές της Αττικής», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Φυσικά, αυτό ισχύει και στις περιπτώσεις που δεν τίθεται ζήτημα πρόσβασης λόγω των καιρικών συνθηκών.

Πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κλειστοί θα παραμείνουν και σήμερα οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.
Η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και θα ενημερώσουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι λεωφορειακές γραμμές Αεροδρομίου Χ93, Χ95, Χ96 και Χ97 θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ από τις νυχτερινές γραμμές θα λειτουργήσουν οι εξής:

• 040 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

• 11 ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ - Ν. ΠΑΓΚΡΑΤΙ - Ν. ΕΛΒΕΤΙΑ μέχρι την πλατεία Πλαστήρα.

• Χ14 ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΚΗΦΙΣΙΑ (EXPRESS)

Με τον κίνδυνο εμφάνισης παγετού στο οδικό δίκτυο να παραμένει αυξημένος και σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, οι γραμμές που εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μετά τις 6:00 π.μ.:
Παράλληλα, η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως τα δρομολόγια του ΤΡΑΜ δεν θα διεξάγονται από τις 10:00 το βράδυ έως τη λήξη της λειτουργίας, λόγω έκτακτων εργασιών της ΕΥΔΑΠ σε αγωγό που διαπερνά τον τροχιόδρομο πλησίον της στάσης «Ζέφυρος». Θα προηγηθεί σταδιακή απόσυρση των συρμών από το δίκτυο.

Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ

Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό λειτουργούν κανονικά. Οι συρμοί του Μετρό, που κινούνται προς και από το Αεροδρόμιο, πραγματοποιούν όλες τις ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Κορωπί, Κάντζα και Παλλήνη.
Στο δίκτυο του ΤΡΑΜ έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 7 Ασκληπιείο Βούλας - Ακτή Ποσειδώνος. Στη γραμμή 6 Σύνταγμα - Πικροδάφνη τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης.
«Οι προσπάθειες του ομίλου ΟΑΣΑ για τη διεξαγωγή δρομολογίων, όπου αυτό είναι εφικτό, είναι συνεχείς, με προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων», σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

iefimerida.gr
sidirodromikanea.blogspot.com