Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Καναδικό εμπορευματικό τρένο αψηφά μέτρα χιονιού. Βίντεο

Οι χιονοπτώσεις στην Ευρώπη προκαλούν τακτικά διαταραχές, καθυστερήσεις, ακόμη και ακυρώσεις. Αλλά σε ορισμένες άλλες χώρες οι μεταφορείς αποφασίζουν να συνεχίσουν να οδηγούν κάτω από πολύ ακραίες καιρικές συνθήκες. Ένα ιστορικό παράδειγμα είναι το βίντεο μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας του Εθνικού Καναδικού Σιδηροδρόμου που τρέχει στο Salisbury κοντά στο Κεμπέκ το 2015.

Της Marieke van Gompel


Η αδελφή μας έκδοση Spoorpro ζήτησε από τους αναγνώστες να στείλουν φωτογραφίες από τις χειμερινές συνθήκες στις ράγες και έλαβε ένα email από έναν αναγνώστη που υπέδειξε μια βόλτα με το εμπορευματικό τρένο του Εθνικού Καναδικού Σιδηροδρόμου.

Το φορτηγό τρένο περνά μέσα από έναν τοίχο χιονιού

Τον Φεβρουάριο του 2015, δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει αυτό το φορτηγό τρένο να περνά μέσα από έναν τοίχο από χιόνι κοντά στο Σάλσμπερι. Στο βίντεο, η ατμομηχανή πλησιάζει από απόσταση και μετά εξαφανίζεται σε ένα βαθύ στρώμα χιονιού.

Το τρένο φαίνεται για λίγο λίγο πριν από μια ισόπεδη διάβαση, μετά περνά μέσα από τον τοίχο του χιονιού, με την κάμερα να κινηματογραφεί το θέαμα να καταλήγει καλυμμένο με χιόνι.

Ο φανατικός των τρένων κάνει περισσότερα βίντεο για τους σιδηροδρόμους

Ο Ντάρεν Γκόρντον, ο οποίος πήρε συνέντευξη από το ειδησεογραφικό κανάλι CBC σχετικά με τις θεαματικές εικόνες, κατέγραψε το βίντεο που έχει πλέον προβληθεί περισσότερες από 22,8 εκατομμύρια φορές στο YouTube. «Όταν ξεκίνησα τα γυρίσματα κατάλαβα ότι ίσως ήμουν λίγο πολύ κοντά. Αλλά μόλις άρχισα να ηχογραφώ, ήταν πολύ αργά για να μετακινηθώ», είπε.

Ο Γκόρντον είναι φανατικός των τρένων και συχνά κάνει βίντεο με τρένα. «Τα περισσότερα από τα βίντεο του τρένου μου δεν προβάλλονται πολύ συχνά», είπε. «Πολλά από τα βίντεό μου δεν έχουν προβληθεί ούτε εκατό φορές. Με εκπλήσσει λίγο».

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com