Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Βόλτα στον Πειραιά με τη νέα γραμμή του τραμ – Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί


Ποιες είναι οι στάσεις
Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας στους δρόμους του Πειραιά έκλεισε το τραμ

Η εμπορική λειτουργία της επέκτασης του τραμ ξεκίνησε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 και περιλαμβάνει τη λειτουργία αρχικά 11 νέων στάσεων: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση.

Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η 12η στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της Γραμμής 7.

Στο δίκτυο του τραμ συμπεριλαμβάνονται πλέον οι γραμμές:

-Η Γραμμή 6 (ΠΙΚΡ – ΣΥΝ) «Πικροδάφνη - Σύνταγμα» και η Γραμμή 7 (ΒΟΥΛΑ – ΠΕΙΡ) «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)». Σταθμοί ανταπόκρισης και των 2 γραμμών είναι οι στάσεις «Πικροδάφνη» και «Έδεμ», με μέσο χρόνο ανταπόκρισης τα 4,5 λεπτά. Παράλληλα, ο στόλος του τραμ ενισχύεται με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο δίκτυό του.
Με τη λειτουργία των 2 νέων γραμμών διαμορφώνονται σταθερές χρονοαποστάσεις σε ολόκληρο το δίκτυο. Ειδικότερα, η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο. Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33΄ για τη διαδρομή «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», στα 35΄ για το «Πικροδάφνη – Σύνταγμα», στα 57΄ για το «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» και στα 51΄ για το «Αγία Τριάδα – Ασκληπιείο Βούλας».
Το πρωί της Τετάρτης μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των εργαζομένων του τραμ Ηλία Μανιατάκης, ο οποίος έκανε λόγο για καθυστερήσεις που συναντώνται τις πρώτες ημέρες, δεδομένης της ανάγκης προσαρμογής στις μετακινήσεις των πολιτών με το νέο μέσο μεταφοράς στην πόλη.

Ο κ. Μανιατάκης συνέστησε προσοχή και για τους οδηγούς ΙΧ που κινούνται στις διασταυρώσεις από τις οποίες διέρχεται το μέσο.

Παράλληλα, ο στόλος του τραμ ενισχύεται με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο δίκτυό του. Η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο.

Ποια θα είναι τα τελευταία δρομολόγια κάθε Παρασκευή και Σάββατο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ:

ΓΡΑΜΜΗ T6 (ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ)

- ΣΥΝΤΑΓΜΑ στη 01:40

- ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ στις 00:57

ΓΡΑΜΜΗ T7 (ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ - ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)

- ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ στις 00:54

- ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στη 01:53

T6 + Τ7 ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ & ΕΔΕΜ

- ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ στη 01:40

- ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 00:29

- ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 00:22

- ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στις 00:30

Με πληροφορίες από το ertnews.grparapolitika.gr
sidirodromikanea.blogspot.com