Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Ο Άη Βασίλης δε θα πάει με τρένο στη Δράμα λόγω κορονοϊού

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ούτε φέτος θα έρθει ο Άη Βασίλης με το τρένο στη Δράμα, παρά τις μέχρι τώρα προετοιμασίες του συλλόγου Σιδηροδρομικών και Φίλων του Σιδηροδρόμου της Δράμας «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».


Η επιδημιολογική εικόνα, η αύξηση των κρουσμάτων και η επιβολή των νέων μέτρων αναγκάζουν τους διοργανωτές να ακυρώσουν την εκδήλωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς, στον σιδηροδρομικό σταθμό Δράμας.

Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος «Ήφαιστος» αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μετά τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ο Άγιος Βασίλης, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19, δυστυχώς δεν θα έρθει εφέτος στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας για να μοιράσει δώρα στα αγαπημένα του παιδιά. Ας ευχηθούμε να έχουμε όλοι υγεία, για να τον υποδεχθούμε την επόμενη χρονιά».

Υπενθυμίζεται πως η έλευση του Άη Βασίλη με τρένο στη Δράμα ήταν μια εκδήλωση, η οποία γινόταν για χρόνια σε ετήσια βάση, όμως σταμάτησε το 2013 και ύστερα από οχτώ χρόνια έγινε και πάλι προσπάθεια για να αναβιώσει.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το 1980 και για δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς για την εορταστική περίοδο στη Δράμα, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο κλίμα στον σιδηροδρομικό σταθμό, που ακόμα τότε έσφυζε από κόσμο, αφού τα δρομολόγια των τρένων ήταν πυκνά και το τρένο αποτελούσε βασικό μεταφορικό μέσο για την Ανατολική Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή.
newsit.gr
sidirodromikanea.blogspot.com