Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Η Κομισιόν εγκαλεί την Ελλάδα, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία να εφαρμόσουν τις διατάξεις που αφορούν τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό χώρο.


Η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία να μεταφέρουν και να εφαρμόσουν ορθά διάφορες διατάξεις που αφορούν τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Χώρο.

Μαρία Ψαρά

Η Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να αποστείλει αιτιολογημένες γνώμες στις τέσσερις χώρες καλώντας τις να μεταφέρουν και να εφαρμόσουν ορθά την οδηγία 2012/34/ΕΕ. Οι διατάξεις αφορούν την πρόσβαση στη σιδηροδρομική υποδομή, συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης, στις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης και στους ρυθμιστικούς φορείς και τα καθήκοντά τους.

Η οδηγία προβλέπει επίσης τη σύναψη συμβατικής συμφωνίας μεταξύ της αρμόδιας αρχής και του διαχειριστή υποδομής.

Καθώς η Αυστρία, η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο και η Ισπανία δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις τους, η Επιτροπή αποστέλλει τώρα αιτιολογημένη γνώμη σε κάθε κράτος μέλος. Σε χωριστές υποθέσεις παράβασης, έχουν επίσης αποσταλεί αιτιολογημένες γνώμες στην Αυστρία και το Λουξεμβούργο, καθώς πολλά άρθρα της οδηγίας 2012/34/ΕΕ δεν έχουν μεταφερθεί στο εθνικό δίκαιο.

Τα κράτη μέλη έχουν προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, διαφορετικά η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει τις υποθέσεις στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

efsyn.gr
sidirodromikanea.blogspot.com