Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Στην Αγίας Σοφίας, Καλαφάτης – Ζέρβας – Ταχιάος: “Φεύγουν οι λαμαρίνες – Ανασαίνει η πόλη”

 Στον άξονα της Αγίας Σοφίας, που μετά από 14 χρόνια αποδόθηκε και πάλι στους πολίτες απαλλαγμένος από τις λαμαρίνες που είχαν τοποθετηθεί για τις ανάγκες του έργου κατασκευής του μετρό, βρέθηκαν σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Νίκος Ταχιάος.


Για ένα έργο που δίνει ανάσα στη Θεσσαλονίκη και στην κυκλοφορία μίλησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας ότι “στη Θεσσαλονίκη προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων μικρά και μεγάλα έργα, έργα που αφενός διευκολύνουν την καλύτερη λειτουργία της πόλης αλλά συγχρόνως δημιουργούν και προϋποθέσεις ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή”.

“Από το 2007 μέχρι το 2021 είναι 14 χρόνια. Νομίζω ήταν πολλά, αλλά σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε πολύ που έχουν φύγει οι λαμαρίνες και η πόλη αρχίζει να αναπνέει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι το πάρκο στον άξονα της Αγίας Σοφίας με το άγαλμα του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, που επίσης απελευθερώθηκε, σύντομα θα αναβαθμιστεί.

“Το 2022 θα μπει με καλούς οιωνούς για το μετρό. Είναι ένα έργο πολύ προχωρημένο σε όλα τα επίπεδα”, είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Νίκος Ταχιάος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι “αποκαταστάσεις σε επίπεδο οδών γίνονται και στους υπόλοιπους σταθμούς και μάλιστα όχι μόνο στη βασική γραμμή”.thestival.gr
sidirodromikanea.blogspot.com