Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Taleh Ziyadov: Το λιμάνι του Μπακού παίζει σημαντικό ρόλο ως κόμβος μεταφορών μεταξύ Ευρώπης και Ασίας

Το λιμάνι του Μπακού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως κόμβος μεταφορών μεταξύ Ευρώπης και Ασίας λόγω της σύγχρονης υποδομής, της μεταφορικής ικανότητας και της θέσης του, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του «Baku International Sea Trade Port» CJSC Taleh Ziyadov στη συνάντηση με τον David Cullen.

«Το λιμάνι του Μπακού διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη και προώθηση του Διεθνούς Διαδρόμου Μεταφορών της Κασπίας», πρόσθεσε ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Λιμένα Θαλάσσιου Εμπορίου του Μπακού.

Ο Ziyadov είπε ότι το λιμάνι συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το 2016 έχουν υλοποιηθεί 5 έργα TAIEX και 3 μακροπρόθεσμα έργα τεχνικής βοήθειας.

«Σε αυτό το πλαίσιο, ανταλλάσσεται εμπειρία με Ευρωπαίους εταίρους για την ψηφιοποίηση, τις λιμενικές λειτουργίες, τη διαχείριση, το ανθρώπινο δυναμικό, την ίδρυση Περιφερειακού Εκπαιδευτικού Κέντρου στο λιμάνι, την εργασία και την προστασία του περιβάλλοντος και τις δημόσιες σχέσεις», είπε ο Ziyadov.

Ο Ziyadov είπε ότι το λιμάνι του Μπακού είναι το πρώτο λιμάνι στην Κασπία Θάλασσα που έλαβε το καθεστώς του «Πράσινου Λιμανιού» και ένα από τα 30 λιμάνια της Ευρώπης.

Ο γενικός διευθυντής τόνισε επίσης ότι το λιμάνι του Μπακού υπέγραψε επίσης συμφωνία με την αυστριακή ÖBB Rail Cargo Group και την Cabooter Group της Ολλανδίας για την επέκταση των εμπορευματικών μεταφορών από την Ευρώπη στην Κεντρική Ασία και την Κίνα μέσω του Μεσαίου Διαδρόμου.

Ο Ziyadov είπε ότι το λιμάνι του Μπακού έχει δημιουργήσει συνεργασία με ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής εμπειριών.

«Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του βελγικού «APEC Port Training Center» του λιμανιού της Αμβέρσας, του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Fontys της Ολλανδίας, του Guilde Institute και της «Cabooter Group», μιας κορυφαίας εταιρείας logistics στην περιοχή», σημείωσε ο Ziyadov.

«Σύμφωνα με το Μνημόνιο, εκπρόσωποι του λιμένα του Μπακού και των εταιρειών του Αζερμπαϊτζάν που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εφοδιαστικής ή όσοι επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα των μεταφορών, του εμπορίου και της επιμελητείας γενικότερα, θα συμμετέχουν σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη εκπαίδευση. προγράμματα σε αυτές τις χώρες», είπε ο Ziyadov.
Με τη σειρά του, ο Κάλεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το λιμάνι του Μπακού.

Πηγή: Trend, hellenicshippingnews.com
sidirodromikanea.blogspot.com