Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Ο Δήμαρχος Πάτρας ζητά συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή για τις εξελίξεις σχετικά με τη σιδηροδρομική γραμμή

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, ζητά συνάντηση με θέμα τις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής.

Στην επιστολή ο Δήμαρχος Πατρέων αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ, ότι το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ έλαβε την απόφαση ολοκλήρωσης της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ρίο – Νέος Λιμένας Πατρών, με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Για το θέμα αυτό, στις 18/5/2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Βίνη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, όπου μας γνωστοποιήθηκε ότι στον Ανταγωνιστικό Διάλογο, θα υπάρχει πριμοδότηση, με υψηλή βαθμολογία, της τεχνικής λύσης που θα υλοποιεί την υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο, με τη μέθοδο cut and cover.

Παρά τις προσπάθειές μας, δεν έγινε κατορθωτό να γίνει συνάντηση μαζί σας, για να επιβεβαιωθεί αυτή η επιλογή, η οποία θα ικανοποιούσε το αίτημα της πόλης μας.

Γνωρίζετε το ισχυρό ενδιαφέρον της πόλης μας για την υπογειοποίηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, με ανάπλαση της επιφάνειας του έργου και με δημιουργία γραμμικού πάρκου. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, είχαμε δηλώσει την πρόθεσή μας, ο Δήμος να αναλάβει συμπληρωματικά έργα, όπως παράπλευρους δρόμους, αστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις κτλ.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι αναγκαίο να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση, για να μάθουμε τον προγραμματισμό της ΕΡΓΟΣΕ και να σας εκθέσουμε τις απόψεις του Δήμου μας.

patrasevents.gr
sidirodromikanea.blogspot.com