Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Καναδάς: Ολονύκτια προσπάθεια απεγκλωβισμού 150 ταξιδιωτών και μεταφορά τους με τρένο από το Hope στο Βανκούβερ.

Οι επιβάτες είχαν κολλήσει για μέρες μετά τις κατολισθήσεις λάσπης που έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο

Πάνω από 150 κουρασμένοι επιβάτες έφτασαν στο Βανκούβερ γύρω στις 2:30 το πρωί της Πέμπτης με ένα τρένο έκτακτου δρομολογίου  οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο Hope, Bρετανική Κολομβία, μετά από κατολισθήσεις λάσπης που έκοψαν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο στην Κάτω Ηπειρωτική χώρα. (CBC News)
Υπήρχαν πολλά χαμόγελα και πολλά τσιμπολόγημα στον κεντρικό σταθμό του Ειρηνικού στο Βανκούβερ τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, μετά αργά το βράδυ ένα τρένο έκτακτης βοήθειας   μετέφερε περισσότερους από 150 ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί για μέρες από τις κατολισθήσεις  και τις πλημμύρες.

Οι περισσότεροι επιβάτες του τρένου, που μπήκε στις 2:30 π.μ. PT, έμεναν στο Hope, BC, από την Κυριακή, όταν οι καταστροφικές πλημμύρες και οι κατολισθήσεις λάσπης έκοψαν ορισμένους από τους κύριους αυτοκινητόδρομους της επαρχίας.

Οι επιβάτες που μίλησαν στο CBC εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον Εθνικό Σιδηρόδρομο του Καναδά (CN) και στον λαό του Hope, που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά του Βανκούβερ, για τη γενναιοδωρία τους.

«Είναι σαν δώρο θεού για τόσους πολλούς ανθρώπους», είπε η Φέιθ Μπέικερ για το τρένο που την έφερε και τον σύντροφό της στο Βανκούβερ, από όπου σκοπεύουν να πετάξουν σπίτι στο Vanderhoof, π.Χ.

Ειδικό τρένο φτάνει στο Βανκούβερ από τη ζώνη πλημμύρας
πριν 2 ώρες

Ένα τρένο  έκτακτης ανάγκης έφτασε στο Βανκούβερ το βράδυ της Τετάρτης από το Hope, BC, με δεκάδες ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί αφού οι δρόμοι αποκόπηκαν από κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες. 


Είπε ότι το ζευγάρι κοιμόταν στο αυτοκίνητό του πριν πάει με μια οικογένεια στο Hope. Ο Μπέικερ είπε ότι οι άνθρωποι της πόλης - που βοηθούν εκατοντάδες εγκλωβισμένους ταξιδιώτες από το Σαββατοκύριακο - ήταν «φοβεροί».

Ο εκπρόσωπος του CN Jonathan Abecassis είπε ότι το τρένο εκκένωσης είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μεταξύ Emergency Management BC, Via Rail και CN.

Η Faith Baker, από το Vanderhoof, BC, αποφάσισε να αφήσει εκείνη και το όχημα του συντρόφου της στο Hope και να πάρει το τρένο βοήθειας για το Βανκούβερ για να πετάξει σπίτι. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στη CN για την παροχή ενός τρένου και στους ανθρώπους της Hope για την παροχή άνεσης σε μια δύσκολη στιγμή. (CBC News)

Η Έριν Αλεφούντερ, η διευθύντρια ενός διεθνούς σχολείου για εφήβους, βρισκόταν στο σταθμό για να χαιρετήσει δεκάδες μαθητές που είχαν παγιδευτεί μετά από ένα ταξίδι στα Βραχώδη Όρη.

«Ήταν τρομακτικό», είπε ο Άλεφουντερ. «Αλλά τώρα πρέπει να γιορτάσουμε».

Πολλοί άνθρωποι που κατέβηκαν από το τρένο έφαγαν σύντομα ντόνατς και πίτσα. Υπήρχαν αγκαλιές και δάκρυα και, για πολλούς, μια τεράστια αίσθηση ανακούφισης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | Σκηνές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λάσπης στο νότιο π.Χ.

cbc.ca/news
sidirodromikanea.blogspot.com