Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Συμμαχία Γαλλικών σιδηροδρόμων και τομείς της Ναυτιλίας.

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη από τη Γαλλία βλέπει τους τομείς των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών και της εσωτερικής ναυτιλίας που δημιουργούν μια συμμαχία σιδηροδρόμων-ποταμών. Το SNCF Réseau και το VNF θέλουν να συνεργαστούν και να ενισχύσουν τη λειτουργική συμπληρωματικότητα μεταξύ δικτύων σιδηροδρόμων και ποταμών για να ενισχύσουν τη μετατόπιση τρόπων.

 Νίκος Παπατόλιος


Οι δύο εταίροι είχαν καταλήξει σε συμφωνία συνεργασίας από τον Ιανουάριο του 2021 και τώρα συμφώνησαν σε έναν κοινό χάρτη πορείας με σαφείς στόχους που θέλουν να υλοποιήσουν στην περιοχή Hauts-de-France στη βορειοανατολική Γαλλία. Το SNCF Réseau είναι ο διαχειριστής σιδηροδρομικής υποδομής της Γαλλίας, ενώ η VNF είναι η αρχή ναυσιπλοΐας που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της πλειοψηφίας του εσωτερικού πλωτών δικτύων της Γαλλίας.

Όλα είναι για συνέργεια

Το SNCF και το VNF έχουν σαφή εστίαση: στοχεύουν στον συντονισμό των ροών ποταμών και σιδηροδρόμων και στη δημιουργία συντονισμένης εμπορικής προσφοράς για τους φορείς εφοδιαστικής και τους πελάτες τους. Το πλαίσιο εργασίας τους επικεντρώνεται στα επόμενα δύο χρόνια, όπου θέλουν να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα συνεργαστεί με τους αποστολείς.

Η συνεργασία με τους μεταφορείς θα επιτρέψει στα δύο μέρη να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους και, ως εκ τούτου, να δημιουργήσουν προσφορές μεταφορών που θα συνδυάζουν τα σιδηροδρομικά και τα πλωτά δίκτυα και θα προσελκύουν όσο το δυνατόν περισσότερη κίνηση από τους δρόμους. Επιπλέον, η SNCF και η VNF θα συνεργαστούν σε κοινά έργα κατά μήκος του άξονα Σηκουάνα-Εσκότ για την ενίσχυση της διατροπικότητας.

Βασικά σημεία συνεργασίας

Οι δύο εταίροι έχουν ήδη προσδιορίσει τα συγκεκριμένα βήματα που θα λάβουν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους:
Πρώτον, θέλουν να προσδιορίσουν τις συμπληρωματικότητες μεταξύ των δικτύων τους σιδηροδρόμων και ποταμών στην περιοχή Hauts-de-France και να προωθήσουν συνδυασμένες λύσεις σιδηροδρομικών/θαλάσσιων μεταφορών σε μεταφορείς και παρόχους logistics.
Επιπλέον, θέλουν να μπορούν να χρησιμοποιούν τα δίκτυα του άλλου ως εναλλακτικές λύσεις. Επομένως, όταν πραγματοποιείται κατασκευή σιδηροδρομικής υποδομής, οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις πλωτές οδούς.
Τέλος, το SNCF και το VNF στοχεύουν στην ενίσχυση όλων των ενεργειών τους δημιουργώντας ένα ψηφιακό εργαλείο που θα επιτρέψει την ανάπτυξη διασυνδέσεων μεταξύ των διαφορετικών δικτύων.
railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com