Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΧΙΑΟ Η ΕΥΘΥΜΙΟΥ-«ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ»

Η βουλευτής υπογράμμισε τη σημασία της συνολικής προόδου του έργου, προκειμένου να αποφευχθεί η δυνατότητα αξιώσεων αποζημίωσης της κοινοπραξίας.

Με τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό» Νίκο Ταχιάο συναντήθηκε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου για να ενημερωθεί για την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών συναντήθηκε, μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τον σταθμό Βενιζέλου αρχίζουν πάλι να τρέχουν οι εργασίες κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη.
«Οι Θεσσαλονικείς έχουν ταλαιπωρηθεί βαρύτατα από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις του έργου. Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός έχει επιδείξει την ευαισθησία και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωσή του. Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης έχω γίνει δέκτης της ανησυχίας των Θεσσαλονικέων για την πορεία του έργου. Γι’ αυτό και ζήτησα να ενημερωθώ από τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την εξέλιξη των εργασιών στο Μετρό. Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τις εξελίξεις αναφορικά με την υλοποίηση του Μετρό Θεσσαλονίκης και γνωρίζω εις βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες και το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των καθυστερήσεων», δήλωσε η κ. Ευθυμίου.
Επιπρόσθετα, η βουλευτής υπογράμμισε τη σημασία της συνολικής προόδου του έργου, προκειμένου να αποφευχθεί η δυνατότητα αξιώσεων αποζημίωσης της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας λόγω χρονικών καθυστερήσεων.
Ο κ. Ταχιάος ενημέρωσε τη βουλευτή για την πρόοδο των εργασιών τόσο στην κεντρική γραμμή όσο και στην επέκτασή του στην Καλαμαριά. Παράλληλα, σημείωσε ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.
«Θεωρώ υποχρέωσή μου, να παρακολουθώ στενά και επισταμένως την πρόοδο των εργασιών του έργου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου. Σ’ ό,τι με αφορά, είναι αδήριτη ανάγκη να παραδοθεί το έργο έτοιμο στους Θεσσαλονικείς απόλυτα εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», κατέληξε η κα Ευθυμίου.

voria.gr
sidirodromikanea.blogspot.com