Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Το λιμάνι της Τεργέστης έχει παραλύσει από διαδηλωτές που δεν έχουν εμβολιαστεί. Άγνωστο αν επηρεαστούν οι σιδηροδρομικές μεταφορές.

Το λιμάνι της Τεργέστης έχει παραλύσει από διαδηλωτές ενάντια στην καθιέρωση εισιτηρίου για κορώνα στη δουλειά, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εκατοντάδες απεργοί έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από την είσοδο του λιμανιού και εκτιμάται ότι 250 άτομα που δεν εργάζονται έχουν επίσης συμμετάσχει για να διαδηλώσουν ενάντια στο μέτρο κορωνοϊού.


Γράφει ο admin


Το αν η διαμαρτυρία θα επηρεάσει τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές από και προς το ιταλικό λιμάνι είναι ακόμα ασαφές. Η εφημερίδα Triesteprima αναμένει περισσότερους διαδηλωτές το πρωί. Τουλάχιστον το 40 % των σχεδόν 1.000 λιμενεργάτων στην πόλη δεν έχουν εμβολιαστεί.

Θα είναι υποχρεωτικό στην Ιταλία να δείξουν οι εργαζόμενοι ότι έχουν εμβολιαστεί, έχουν θεραπευτεί ή έχουν αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ κορώνας. Οι δοκιμές δεν είναι δωρεάν. Είναι ένα από τα αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη. Σε όλη την Ιταλία αναμένονται διαδηλώσεις ενάντια στην απαίτηση να συνεργαστεί με αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «πράσινο πέρασμα», ειδικά στα λιμάνια.

Υψηλά πρόστιμα

Οι εργαζόμενοι που εμφανίζονται στη δουλειά χωρίς το πάσο θα ανασταλούν και κινδυνεύουν να χάσουν τους μισθούς τους μετά από πέντε ημέρες. Οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι που φέρουν την ευθύνη για το προσωπικό μπορούν να λάβουν μεγάλα πρόστιμα εάν οι άνθρωποι εμφανιστούν να εργαστούν χωρίς την κάρτα στο χώρο εργασίας.

Παρόλο που τα προβλήματα εφοδιασμού αναμένονται στην Ιταλία την Παρασκευή λόγω απεργών, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των Ιταλών υποστηρίζουν το υποχρεωτικό πέρασμα από τον κορωνοϊό. Αυτό είναι ήδη απαίτηση στην Ιταλία για άτομα που, για παράδειγμα, εργάζονται στην εκπαίδευση ή επισκέπτονται εστιατόρια, μουσεία ή γυμναστήρια. Αρχικά προοριζόταν να διευκολύνει τα ταξίδια στην ΕΕ, το πάσο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων άλλων χωρών.

railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com